Óriási tiltakozás a Jobbik képviselőjének látogatása ellen

Frisss • 2013. március 01., péntek •
A Riadólánc Mozgalom két napja szervez tiltakozó demonstrációt a zsidó származású képviselőket listázni kívánó Gyöngyössi Márton látogatása ellen. Az eseményhez az összes demokratikus párt csatlakozott, a polgármester Facebook oldalán jelentette be, részt vesz az eseményen, és erre buzdított mindenkit, aki NEM-et kíván mondani a gyűlöletre.
Óriási tiltakozás a Jobbik képviselőjének látogatása ellen

Örömmel jelentjük, hogy egy nap alatt számos civil szervezet és politikai párt csatlakozott hivatalosan rendezvényünkhöz, így ott lesz a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány, a Fiatalok Szombathelyért Mozgalom, az Éljen Szombathely Egyesület, a Szombathelyi Zsidó Hitközség, a Hit Gyülekezete, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, a Magyar Szocialista Párt, a Szolidaritás és az Együtt 2014. is, valamint sok-sok magánember jelezte részvételi szándékát, köztük a demokratikus pártok önkormányzati és országgyűlési képviselői, valamint városunk polgármestere is.  -olvasható a Riadólánc Mozgalom közleményében.

A tegnapi közgyűlésen kormánypárti és ellenzéki politikusok is jelezték, Gyöngyössi Márton nem szívesen látott vendég Szombathelyen. Szakály Gábor, a Fidesz frakcióvezetője Balassa Péternek, a Jobbik önkormányzati képviselőjének szegezte a kérdést, egyet ért-e Gyöngyössi kijelentésével. Balassa először hosszabban próbált magyarázkodni, ám Szakály felszólította, egyszerű igennel, vagy nemmel feleljen. "Igen"- mondta Balassa Péter.

Az ügy vélhetően megmozgatta a szombathelyiek fantáziáját is, az imént érkezett szerkesztőségünkbe pár kép egyik olvasónktól, aki éjszaka a Jobbik szombathelyi irodája mellett elhaladva érdekes dologra lett figyelmes. Az irodát ugyanis valakik teleragasztották SUGÁRVESZÉLY feliratú matricákkal.

 

 A tiltakozó demonstráció szombaton 17:45-kor kezdődik a Savaria Mozi előtt, a szervezők továbbra is várnak mindenkit, akik tenni szeretnének a gyűlölet ellen.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére