Önkormányzati ösztöndíjra pályázhatnak az egyetemisták

Frisss • 2013. július 02., kedd •
Az úgynevezett hiányszakmákban tanulók tíz hónapon keresztül, havi ötvenezer forintot kaphatnak, ha pályáznak és megfelelnek a feltételeknek. Jelentkezni szeptemberben lehet.
Önkormányzati ösztöndíjra pályázhatnak az egyetemisták

Már a város honlapján is elérhető a felhívás a Szombathely Visszavár ösztöndíjra. A programról elnevezett ösztöndíj célja, hogy a tanulmányi idő alatt felmerülő költségeket enyhítse és a diákok városhoz való kötődését  elmélyítse.

Az óvodapedagógus, nemzetiségi óvodapedagógus, a tanító, a felnőtt- és gyermek háziorvos, valamint a gépészmérnök és villamosmérnök képzéseken tanulók jelentkezhetnek az ösztöndíjra. Ezek ugyanis az úgynevezett hiányszakmák. Egy 2011-es felmérés szerint például, a nyilatkozó 32 háziorvos közül heten tervezték a nyugdíjba vonulásukat öt éven belül. A cégek pedig jelezték, hogy a kritikus munkakörök közé tartozik a hegesztőmérnök, a folyamatmérnök, a gépészmérnök, a minőségbiztosítási mérnök, a villamosmérnök, a tesztmérnök, a szerszámkészítő mérnök, a logisztikai mérnök és a karbantartó mérnök. A közgyűlés ide sorolta az óvodapedagógusi, a nemzetiségi óvodapedagógusi, valamint a tanítói szakmákat is.

Az ösztöndíj havi összege 50 ezer forint és évi tíz hónap időtartamra szól.  Az ösztöndíjban részesülő hallgató köteles a törvény szerinti államilag finanszírozott tanulmányi időn belül diplomát szerezni, majd öt éven belül a végzettségének megfelelő, az önkormányzat közreműködésével felajánlott munkalehetőség esetén, a hiányszakmában Szombathelyen elhelyezkedni.

A pályázatot 2013. szeptember 1. és szeptember 30. napja között, személyesen vagy meghatalmazott útján, a pályázat melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Egészségügyi és Közszolgálati Osztály, Közszolgáltatás Szervezési Irodájába (9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3. III. emelet 609. iroda).

A beérkezett pályázatokat az Oktatási Bizottság 2 körös pályázati rendszerben 2013. október 31. napjáig bírálja el.

A rendelet, a részletes pályázati felhívás, illetve a pályázat benyújtására szolgáló adatlap letölthető a következő címről: www.e-savaria.hu  (Polgármesteri Hivatal / Hatályos rendeletek / 2013 / 14/2013. (IV.30. Önk. rendelet), vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.

közösség

további frisss

lap tetejére