Méhésznapot tartanak hétvégén

• 2020. szeptember 05., szombat •
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Szombathelyi Szervezete szeptember 6-án, vasárnap, Vas Megyei Méhésznapot szervez Szombathelyen a Kámoni Arborétumban.
Méhésznapot tartanak hétvégén

A méhészek Sipos József növényorvos szakmai előadását hallgathatják délelőtt. 10.00 – 14.00 óráig véradásra várnak mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és szeretne vért adni. A méhészek kis üveg mézzel, az Arborétum pedig családi belépővel köszöni meg a véradók önzetlen segítségét. Vas megye többi méhészegyesületével közös bográcsos főzőversenyen készül az ebéd, melynek a zsűrizésében az OMME elnöke mellett többek közt Szemerits Eszter a mézkirálynő udvarhölgye is szerepet vállalt.

Délután pedig születésének 200. évfordulója alkalmából Sághy Mihály tiszteletére emlékoszlopot avatnak és koszorúznak a méhészek, majd emlékfát ültetnek. Ezt követően elismerő okleveleknek adnak át a „Méheket és méhészeket támogató mezőgazdászok” számára. A délutáni előadást az OMME elnöke tartja, majd pedig jó fajta bor melletti kötetlen beszélgetéssel, zenével zárják a napot a méhészek. Gyermekek számára egész nap játszósarok üzemel kifestőkkel, színezőkkel, arcfestéssel.

fotó: pbs.org

közösség

további frisss

lap tetejére