Megújult az egyházasrádóci iskola sportpályája

Frisss, Fotó: Hornyák Emőke • 2018. október 01., hétfő •
Az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskolában pályaavató ünnepséget tartottak hétfőn délelőtt. A gyermekek számára igazi meglepetés volt ez, hiszen a biztonsági előírásoknak eleget téve, hónapok óta nem közelíthették meg a területet, így fogalmuk sem volt, mi készül az iskolában.
Megújult az egyházasrádóci iskola sportpályája

Az egészségmegőrzés és a sport szeretete kiemelten fontos az intézmény életében, hangzott el az ünnepségen. Az udvar a testnevelés órák megtartására szinte már alkalmatlan volt: a kézilabda pálya berepedezett, a kosárlabda pályát szinte fel sem lehetett ismerni, a távolugró pályán a nekifutás igazi kihívás volt, az agyagos homokról nem is beszélve, hiszen eddig az intézmény lehetőségei korlátozottak voltak - mondta el Süle Erika igazgató az eseményen.

Majd a Decathlon az iskolák sportlétesítményeinek felújítására pályázatot hirdetett Sportból a legtöbbet címmel.  Mindösszesen 152 iskola pályázott, akik közül 10 nyertest hirdettek, Vas megyében egyedüliként az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola járt sikerrel.

A beruházást mintegy 6,2 millió forinttal támogatta a Decathlon, és a Szombathelyi Tankerület is hozzájárult a költségekhez, hogy minden fejlesztés egyidőben valósulhasson meg.

Bontó Árpád, a szombathelyi Decathlon igazgatója az ünnepségen felidézte, hiába a sok ambíció és sporteszköz, ha nincs tér, ahol ezeket a gyermekek használni tudják - nem véletlen, hogy minden Decathlon mellett található egy sportpálya is. Sok gyermek az iskolában találkozik a sporttal életében először és utoljára, így ezt a néhány évet kell kihasználni arra, hogy a fiatalokkal megszerettessék a sportot, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő és biztonságos infrastruktúra. - Ha a sportolás szeretetét már fiatal korban átadjuk, akkor azzal hozzásegítjük őket egy egészségesebb és boldogabb felnőttkorhoz - fogalmazott Bontó Árpád.

A Sportból a legtöbbet pályázat keretei között országosan 55 millió forintból valósultak meg fejlesztések, melynek köszönhetően 3431 diák kezdheti meg jobb körülmények között az idei tanévet, és a tervek szerint lesz folytatása.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére