Megkezdték a játszótér építését a Parkerdő Lakóparkban

frisss • 2019. október 09., szerda •
Jelenleg 74 játszótéren kapcsolódhatnak ki a családok, szerdán a 75. létesítése kezdődött meg azzal, hogy a kivitelezőnek hivatalosan is átadták a munkaterületet.
Megkezdték a játszótér építését a Parkerdő Lakóparkban

A Parkerdő Lakópark létesítésével sok szombathelyi család lelt új otthonra, békés környezetben, távol a belvárosi nyüzsgéstől. Ezzel együtt újabb fejlesztési igények is megfogalmazódtak, hiszen a lakónegyedben és környékén egyre nő a családosok száma, így a gyermekek száma is. A legközelebbi játszótér viszont a Csónakázó-tó környékén van.

A körzet képviselője, Dr. Kecskés László közbenjárására a II. János Pál pápa körút Nótárius utca felőli végén található zöldterületet a tulajdonosok hosszas egyeztetések után a városnak ajándékozták. Így tavaly év végén elkezdődhettek az egyeztetések arról is, hogy miként lehetne hasznosítani a területet. 

- A szombathelyi városvezetés számára fontos a közterek folyamatos karbantartása és a gyermekek is, akik a jövőt jelentik - kezdte Dr. Puskás Tivadar, aki az előkészületekkel kapcsolatban elmondta,

az ott élők több korosztály számára alkalmas játszóeszközöket, street workout elemeket kértek, valamint pihenő funkciót az idősebbeknek, sok fával, cserjékkel. Kifejezett kérésükre sem sportpálya, sem bográcsozó és sütögetőhely sem lett kialakítva - tette hozzá a polgármester.

- Jól jellemzi a polgári oldal politikáját, hogy valótlan ígéretek helyett a megvalósítást helyezzük előtérbe - folytatta dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, majd hozzátette, hogy a következő éveknek is a tevékeny munkáról kell szólniuk. Dr. Kecskés László képviselői keretéből 3 millió forinttal járul hozzá a kivitelezéshez, egyúttal felidézte, hogy bár az Éljen Szombathely! politikusai egy tavalyi lakossági fórumon 2 millió forintot ajánlottak fel a beruházáshoz, ez nem történt meg.

- A tervezést követően sikerült a kivitelezővel leszerződni - mondta el Illés Károly alpolgármester. Mintegy 50 millió forintból jövő nyárra valósul meg az első ütem, melynek során kialakítják a játszóteret és részben egy közparkot. A következő ütemben valósul meg a terület körbekerítése, majd a fásítás befejezése is, hiszen 5000 négyzetméter bőven kínál lehetőséget és ezzel együtt munkát is a szakembereknek.

Az előkészítő földmunkát a rossz idő beköszönte előtt elvégzik, és a téli időszak sem telik majd tétlenül, hiszen a játékok és egyéb eszközök beszerzése akkor történik majd, hogy tavasszal a növények telepítésével folytatódhasson a munka.

közösség

további frisss

lap tetejére