Megkezdődhet a „kékcsempés” épület lebontása

EB,CSG • 2013. április 05., péntek •
Két évvel a támogatási szerződés megkötése után megkezdődhet a Markusovszky Kórház fejlesztése, pénteken ugyanis aláírták a generálkivitelezői vállalkozási szerződést.

A Vas Megyei Markusovszky Kórház több milliárdos beruházás keretében új belgyógyászati tömböt alakít ki. Az új többszintes komplexumban kap majd  helyet az általános belgyógyászat, a kardiológia, a bőrgyógyászat, az infektológia,  a gasztroenterológia, a reumatológia, a neurológia, továbbá a  földszinten helyezik el a szakambulanciákat.  Felújítják továbbá az intenzív osztályt, a központi műtőket, a központi sterilizálót, és új betegirányító egységet is kialakítanak. Az erről szóló támogatási szerződést 2011. május 23-án írták alá.

A kivitelezés költségeit az akkori árakon számolták ki, hogy a beruházás simán menjen, az állam kiegészítette azt közel 1, 6 milliárd forinttal. Így jön ki az a bizonyos 6, 3 millárd forintos költségvetés.

Örülök, hogy az állam az ügy hóna alá tudott nyúlni - fogalmazott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas megyei országgyűlési képviselő, aki reméli, hogy a gazdasági válságból kilábalva új erőre kap az ország.  

Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere örömét fejezte ki az induló projekttel kapcsolatban. Hangsúlyozta: nagy büszkeség a város számára, hogy oktatókórháza van. A kórház színvonala meghatározza a város minőségét - mondta.  Végül az előző városvezetésnek is megköszönte, hogy segítették a beruházás létrejöttét.

Hosszútávon különböző igényeket kiszolgáló épületben gondolkodunk, ahol a betegeket méltó módon helyezhetjük el- fogalmazott Prof. Dr. Nagyon Lajos a kórház igazgatója.

A munkákra 13 hónap áll rendelkezésre és 2014. július 31-ig kell befejeznie a kivitelezőnek, ami egy hármas konzorcium. A most aláírt szerződés 3, 3 milliárd forintról szól, a bontási és építészeti munkákra. Hamarosan tehát látványos szakaszába érkezik a beruházás, és megtörténhet a régóta várt első kapavágás.


 

közösség

további frisss

lap tetejére