Már sokan várták: 39 új parkoló épül

VN, szombathely.hu • 2019. február 15., péntek •
Két új térkő-burkolatos parkoló épül a Felsőőr utcában Szombathelyen.
Már sokan várták: 39 új parkoló épül

A 18, illetve 21 férőhelyes parkolók saját világítást kapnak majd, és összesen három beállót tartanak fenn a mozgássérülteknek. A munkálatok miatt egy fát kénytelenek voltak ugyan kivágni, de cserébe 16 újat ültetnek, parkolónként pedig csaknem háromszáz cserjét telepítenek majd.

- Pár éve egy Felsőőr utcai lakónál tartottunk kis létszámú lakossági fórumot, ahol a résztvevők elmondták, hogy mennyit segíthetne az itt élőkön, ha tudnánk egy parkolót létesíteni a házak közötti kihasználatlan zöld területen - emlékezett vissza a körzet önkormányzati képviselője, Sátory Károly. - Megígértem, hogy lehetőségemhez képest, tenni fogok az ügy érdekében. Sok idő telt el azóta. A bürokrácia, tervezés, engedélyezés, közbeszerzés, és még ki tudja mennyi adminisztráció, de a lényeg: legkésőbb a nyárra elkészül a parkoló! - osztotta meg az örömhírt saját weboldalán a politikus.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a beruházást ismertető sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a kezdetektől arra törekednek, hogy úgy alakítsák ki a parkolókat, hogy azzal a lehető legkevesebb zöldfelület sérüljön. A fejlesztés a város saját költségvetési forrásából: összesen 45,5 millió forintból valósul meg, és a tervek szerint már nyáron birtokba vehetik az autósok. A közelmúltban a Kodály utcában és a Király utca mögötti belső tömbnél enyhítették a parkolási gondokat, a mostani fejlesztés pedig összességében 39 új parkolót jelent.

közösség

további frisss

lap tetejére