Közgyűlés után: Bölcsődéket zárna be az MSZP?

Frisss, fotó: CSG • 2013. április 26., péntek •
Viszonylag rövid, de annál hevesebb Közgyűlésen vagyunk túl. Szakály Gábor koordinációs tanácsnok értékelt.

Számos technikai döntést kellett meghozniuk a képviselőknek az áprilisi ülésen, a múlt évi zárszámadás mellett ugyanis a többségi vagy teljesen önkormányzati tulajdonú cégek mérlegbeszámolói is most voltak esedékesek. Az első napirendi pontok között döntöttek arról, fűtéskorszerűsítésre pályázik a Százszorszép Bölcsőde, és megszavazták a kézilabda csarnok építését is a Haladás- pályán. Szakály Gábor a sajtótájékoztatón kiemelte, ezek olyan fejlesztések, amelyek hosszú távon a várost szolgálják, a szocialisták azonban politikai vitát generáltak belőle és nem szavazták meg a javaslatokat. Minthogy értetlenül áll az előtt is, miért nem támogatták a közösségi közlekedéssel kapcsolatos döntést, hiszen az eddigieknél jóval sűrűbben közlekednek majd a járatok. Szakály hozzátette, világosan látszik a szocialisták elképzelése, hatalomrakerülés esetén bölcsődéket szeretnének bezárni.

A tanácsnok elmondta, döntöttek a HPV elleni védőoltás támogatásáról, szigorítottak a Fő tér 17. szám alatti üzlethelyiség pályázati feltételein, zárt ülésen pedig Dr. Horváthné Németh Klárát választották meg a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Hozzátette: sokat köszönhetnek az előző vezetőnek, Füzessy Józsefnének, aki nemcsak, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, de az öt éves megbízatási szerződése is lejárt. Munkájára azonban a jövőben is számítanak- emelte ki.

Az SOS- Gyermekfalu 2012 évi beszámolójára is most került sor. az Alapítvány idén húsz éves, ezért az ülésen Balassa Péter Jobbikos képviselő azt javasolta, hogy plusz 1 millió forinttal támogassák a működésüket. Nagyon jó kapcsolatot ápol az önkormányzat az SOS- Gyermekfaluval, az ún. „kiléptető- lakás program” is folytatódik majd, de nem lehet jogcím nélkül pénzösszegeket kiutalni- magyarázta el Szakály, hogy miért nem támogatták a Jobbikos képviselő ötletét.

Az ellenzék viselkedése nem jelent mást, minthogy megkezdték a kampányt és a hosszú távú politikai elképzeléseik nagyon mások- zárt Szakály Gábor.

közösség

további frisss

lap tetejére