Konkrét tervek a szombathelyi elkerülő utakról

Szerző: frisss.hu • 2018. március 29., csütörtök •
Szakemberek megrajzolták a rendezési terveket figyelembe véve a szombathelyi elkerülő utak nyomvonalát. Ezek segítségével már sokkal jobban beazonosítható azok elhelyezkedése.
Konkrét tervek a szombathelyi elkerülő utakról

Hende Csaba nem régiben nyilatkozott honlapunknak azokról a közlekedési fejlesztésekről, melyek az elkövetkezendő időszakban lehetnek esedékesek Szombathelyen, illetve a vasi megyeszékhely közvetlen térségében.   
A közlekedésnek döntő jelentősége van Szombathely szempontjából, hiszen településünk megkülönböztetett jelentőségét mindig is az adta meg, hogy az utak csomópontjában helyezkedik el. Az történelmi jelentőségű tény, hogy az M86-os út megépítésével ismét bekapcsoltuk szeretett városunkat a nemzetközi úthálózatba. Közvetlen összeköttetést létesítettünk Budapesttel és most ezt szeretnénk megtenni Béccsel is. Ehhez az alapot az jelentené, hogy megújítsuk, négysávossá szélesítsük Kőszeg felé a 87-es főutat, ami rákapcsolódik az osztrák S31-es gyorsforgalmi útra. Ezeken kívül pedig kiemelt jelentősége van a 86-os főút további fejlesztésének Egyházasrádócig, ami már remek ütemben halad is. Emellett a legújabb elképzelések alapján „összezárnák” a szombathelyi körgyűrűt, ami komoly mértékben tehermentesítené a belső úthálózatot. Ez a beruházás is bekerülhetne a Modern Városok Programba – ismételte meg az akkor elmondott tényeket Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.


közösség

további frisss

lap tetejére