Kedden indul a Bocuse d'Or világdöntője

Világgazdaság, Marie Claire • 2019. január 28., hétfő •
Kiderült, hogy mi kerül a serpenyőbe.
Kedden indul a Bocuse d'Or világdöntője

A versenyt huszonnégy nemzet csapatainak részvételével rendezik meg, a világdöntőn Magyarországot Pohner Ádám képviseli. Az idei tányértéma egy francia klasszikus, a zöldség chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell elkészíteni. Az ételhez csak a hivatalos versenypiacon elérhető zöldségek használhatók fel. Ismert már a hústál kötelező alapanyaga, a csontos borjúkaraj is, kihívás azonban, hogy az ételt kötelező a csonttal együtt elkészíteni. A hústálat úgy kell megalkotni, hogy utána 14 adagban lehessen tálalni, és az ételhez minimum egy másik borjúrészt – lábat, vesét, mirigyet, májat vagy pacalt – is fel kell használni. Magyarország először 2013-ban képviseltette magát a lyoni finálén, abban az évben Széll Tamás és csapata a 10. helyet szerezték meg. Ezután 2015-ben Molnár Gábor – és mellette commis-ként Pohner Ádám – a 13. helyen végzett, majd 2017-ben Széll Tamás az európai kontinensdöntő megnyerése után a 4. helyen futott be a világdöntőben.

közösség

további frisss

lap tetejére