94 ezer facebook rajongó- Karnevál összegzünk

Frisss • 2013. augusztus 30., péntek •
Ezer felvonuló, száz tűzzsonglőr, több száz hagyományőrző, húsz helyszín, kétszázötven program- ez az idei Savaria Történelmi Karnevál. A fellépők is elmondják véleményüket.
94 ezer facebook rajongó- Karnevál összegzünk

Egyetlen város van csak, ahol az Artisjus-díjas Rúzsa Magdi tógában lép fel! Egyetlen fesztivál van csak hazánkban, ahol mintegy 100 tűzzsonglőr szórakoztatja a közönséget! Ez Szombathely! Még a vihar is elkerülte a Savaria Történelmi Karnevált, az eső sem szegte a közönség kedvét, munkanap áthelyezés ide vagy oda – ez a rendezvény Közép-Európa egyik legszínvonalasabb jelmezes-historikus programja!

A felvonuláson idén is csaknem ezren idézték fel a 2000 éves Savaria emlékét! A Történelmi Témaparkban majdnem 300, a Romkertben 60 hagyományőrző élte az autentikus nomád életet.

20 helyszínen, 250 program várta a karneváli sokadalmat - a szervezők kitettek magukért, és igazán magasra tették a lécet: a 25 éves Csík zenekar, a 30 éves Ghymes, Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra, Rúzsa Magdi, de a Paddy and the Rats is látogatók ezreit vonzotta, ami jól bizonyítja, hogy Szombathely és a régió igényt tart a minőségi produkciókra.

Bemutatkozott a Zsidó Udvar, a Keleti Udvar színpadán pedig helyi és vidéki táncosok is felléptek, akik esőben is felforrósították a hangulatot. Az Öreg Város Vásárában pedig minden idők legtöbb kézművese és vendéglátósa kínálta portékáit.

A Savaria Történelmi Karnevál szervezői idén egy mobilalkalmazással is kedveskedtek a karneválozóknak, így a programfüzet már okostelefonon is elérhetővé vált. Külön büszkeség, hogy a rendezvény hivatalos Facebook-oldala elérte a 94 ezres látogatottságot!

A fellépők így nyilatkoztak a Karneválról:

"Ez Európa egyik legszínvonalasabb históriás rendezvénye, de az országban egyértelműen a legjobb!" - Kassai Lajos lovasíjász
„ Egyre imponálóbb a szervezők profizmusa, a széles kulturális spektrum, a fesztivál gigantikus mérete...” - Havasi István, Sárkányos Szövetség Lovagjai

„Köszönjük a meghívást, hogy részesei lehettünk ennek a fantasztikus fesztiválnak. Remélem, mi  is olyan pozitív meglepetést okoztunk Nektek, mint a fesztivál és a közönség hangulata nekünk!” - Landsknechtstrommler Kaufbeuren

A záróceremónia búcsú volt, és egy új kezdet is egyben: a „Jövőre ugyanitt találkozunk” már a 15. Savaria Történelmi Karnevál előkészületeire utalt. Ott találkozunk!

közösség

további frisss

lap tetejére