Jön a vénasszonyok nyara – Most spórolhatunk a fűtésszámlán!

frisss • 2019. október 10., csütörtök •
Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője elmondta nekünk, milyen időjárásra számíthatunk az elkövetkezendő időszakban.
Jön a vénasszonyok nyara – Most spórolhatunk a fűtésszámlán!

Péntektől kellemes, csapadék nélküli időszak veszi kezdetét, és beköszönt az október közepi vénasszonyok nyara, ami valószínűleg jövő hét szerdáig kitart. Ezekben a napokban maximum 18-20°C-ig melegedik a hőmérséklet, ám az ország déli részén akár a 23-24°C-ot is elérheti. Reggelente sűrű ködfoltokra kell számítanunk, de ezek gyorsan feloszlanak majd. A vénasszonyok nyara a fűtésszezonra is kedvezően hat: a melegebb napi középhőmérsékletek miatt ezekben a napokban spórolhatunk a fűtésszámlán.

Érdemes már most bejelentkezni téli gumi cserére, ugyanis a legtöbb helyen 2-3 héttel későbbre adnak időpontot – javasolta a meteorológus. Hozzáfűzte: novemberre már jó, ha nem a nyári guminkkal járjuk az utakat, hiszen egyrészt a téli gumi tapadása már 7°C alatt jobb, másrészt ha szeretnénk átmenni a szomszédos Ausztriába, akkor azt november elseje után az osztrák szabályoknak megfelelően csak téli abronccsal tehetjük meg.

Kicsit kitekintve a Pétervári Tibor elárulta, hogy idén is csapadékhullásban gazdag tél várható, ami során a csapadék egy része hó formájában hullik majd. Az elmúlt évek, évtizedek adatait számbavéve elmondható az is, hogy az utóbbi 15-20 évben enyhébb teleink voltak és tartósan beálló hideg csak ritkábban fordult elő.

közösség

további frisss

lap tetejére