Jelentős útfejlesztések indulnak Szombathelyen

Szerző: frisss.hu • 2018. február 27., kedd •
Megújul a Rohonci út a Perint híddal együtt, felújítják az egykori Határőr laktanyánál lévő körforgalmat, valamint az Újperintet átszelő Külső Pozsonyi és Erkel utca is teljes átalakulás előtt áll, tudtuk meg Hende Csabától, Szombathely országgyűlési képviselőjétől, aki a sajtótájékoztatón a közeljövő beruházásain túl távlati célokat is kitűzött.
Jelentős útfejlesztések indulnak Szombathelyen

Szombathely egyik legzsúfoltabb útja a Rohonci út újul meg az előttünk álló hónapokban, méghozzá a Perinten átívelő híddal együtt, tájékoztatta a sajtó képviselőit Hende Csaba. Ez a rekonstrukciós beruházás csak egy eleme annak a nagyobb projektnek, melyben 4 út és 3 híd kerül felújításra.  Teljes rekonstrukció előtt áll az újperinti Külső Pozsonyi út az Erkel utcával együtt, a volt Határőr laktanya előtti körforgalom, valamint Dozmaton a bekötőút.  
Külön öröm, hogy nemcsak utak, de hidak is megújulnak, ráadásul 10-12 centiméteres réteggel burkolják az érintett felületeket, ami műszakilag első osztályú beavatkozást jelent - hangsúlyozta Hende Csaba.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházások közül sok néhány hónapon belül elindul, egyedül a Rohonci út felújításának ideje kérdéses, ugyanis itt még egy csatornarekonstrukció elvégzése is szükségessé vált.  Hozzátette, még egyeztetnek a kivitelezővel, ám biztosra veszi, hogy 2018-ban nemcsak elindul, de be is fejeződik a Rohonci út felújítása. A munkálatok hazai és uniós forrásból: 650 és 70 millió forintból  valósulnak meg.

Mit hoz a jövő?

A sajtótájékoztatón távlati célok is elhangoztak.  Hende Csaba jelezte, hogy a Bartók Béla és Rohonci utca kereszteződését a város teljes mértékben meg fogja újítani, ám a korábbi tervekkel ellentétben, a szakértők véleményével teljesen összhangban nem körforgalmat alakítanak ki, hanem "menekülősávok" kiépítésével egy korszerűbb lámpás kereszteződést terveznek.   Szakértők egybehangzó véleménye szerint ezzel a megnövekedett forgalmat gyorsabban, gördülékenyebben bonyolítaná le a kereszteződés.

Szombathely közlekedésének a megújítása elengedhetetlenné vált

Városunk országgyűlési képviselője egy távlati tervet is ismertetett a sajtótájékoztatón, amely alapján kialakításra kerülne a teljes, Szombathelyt elkerülő körgyűrű, amely nagy terhet venne le a városi utakról.  Az elképzelés szerint a jövőben a Csornáról érkező 86-os úton a 87-es út kereszteződésétől a gencsapáti nagy körforgalomig vezetne az egyik elkerülő út, a másik pedig a séi körforgalomtól a Körmend, Szentgotthárd felé vezető 86-os útig lenne kiépítve.  Ezek a beruházások 8 és 6 milliárd forintba kerülnek, melyhez a forrás még hiányzik, de Hende Csaba amennyiben az április 8-i választáson ismét bizalmat kap, a tervek megvalósításán fog munkálkodni. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére