Ismerd meg a FrisssFM-et, Szombathely új kedvencét!

kremser • 2012. január 06., péntek •
Néhány napja egy lendületes és sok, nagyszerű zenével „megpakolt” rádió indult útjára Szombathelyen, a 97.7-es Mhz-en. Bár a plakátok megelőzték a megszólalásukat, mégis sokan kíváncsian tekertek át az új csatornára. Voltak viszont olyanok, akik azt kérdezték, vajon miért tekernének át az eddig hallgatott 2 helyi rádióról az új FrisssFM 97.7-re? Kremser Csaba ügyvezetőt kérdeztük.

 

-  Nagyképűségnek tűnne, ha azt mondanám, hogy azért, mert nálunk jobb zenék szólnak. A jó, az egy relatív fogalom, nincs olyan, hogy jó zene, csak olyan, hogy rossz. No, mi ezt szeretnénk teljesen kiküszöbölni. Nem véletlenül az ország egyik legjobb zenei szerkesztője dolgozik nekünk, aki már több kereskedelmi rádiót futtatott fel. Az ő munkássága az egyik alappillére a rádiónk tervezett sikerének. A másik pedig a profi műsorvezetők, hírszerkesztők.

 Kik azok, és mikor hallhatjuk a hangjukat?
-  Nincs semmi titok, Horváth Nóri, aki ezentúl M.Horváth Nóri néven fog januártól műsort vezetni nálunk, már javában készül. Neki a Frisssítő című napközbeni zenés műsort álmodtuk meg, sok sok játékkal, de mégtöbb szuper zenével. Nóriról nyugodtan elmondhatjuk, hogy ő Szombathely hangja. Kisujjában van a szakma, ráadásul szerkesztőségvezetőként, a csapat összefogása is a feladata.

Borsodi Zoli szintén rutinos rádiós és hihetetlen, hogy mennyi mindenhez ért. Profi műsorvezetőként szignálokat is gyárt, cikkeket ír, és még arra is van türelme, hogy fiatalokat tanítson. Szinte minden szerepben hiteles tud maradni. Legyen az egy komoly hír felolvasása, vagy telefonos játék a rádióban. Hétvégenként Pezenhófer Brigi szórakoztatja a nagyérdeműt, aki ugyancsak jópár évet eltöltött a konkurenciánál.

 

 

Hogyhogy eljöttek ők a korábbi munkahelyükről?
- Ezt tőlük kéne megkérdezni, a nevükben nem mondhatok semmit. Az tény, hogy Nóri és Zoli nagyon vártak már egy új kihívást az életükben. Azt is tudom, hogy mindketten vágytak egy olyan légkörre, ahol a kreatív ötleteik visszaköszönnek a műsorokban. A FrisssFM-nél amúgy is különös gondot fordítok arra, hogy jól érezze magát mindenki a szerkesztőségben, és szinte egy erős baráti közösség alakuljon ki. Úgy gondolom, hogy a hallgató megérzi, hogy milyen kedve van a műsorvezetőnek. Nálunk garantált a jókedv.

 

 

 

Van esélye egy 3-ik rádiónak Szombathelyen?

-  Ha csak ugyanazt csinálnánk, mind ők, akkor valószínűleg nem lenne. Mi viszont merőben mást tervezünk. Egyetlenegy rádióban nem lesz ilyen magas a zenék száma, mint nálunk. A műsorvezetők rövid megszólalásai mindig fontos információt hordoznak, amire mindenki odafigyel. A hírek túlnyomó részt Szombathelyről és a környékünkről fognak szólni beleértve szűkebb régiónkat. De a tematikus műsoraink is érdekesnek tűnnek.

Megegyeztünk Kirchknopf Gergővel, az Ocho Macho frontemberével, hogy nálunk vezet majd slágerlistát hétvégenként. DJ Slam Jr is tervez egy heti buli műsort szerdánként. De ki gondolná, hogy a szimfonikusok vezetője Mérei Tamás sem mindig öltöny-nyakkendőben jár. A mikrofon mögé ülve fantasztikus interaktív műsorral szórakoztatja a FrisssFM hallgatóit csütörtök éjjelente. És ez még nem teljes, további különlegességeket is tervezünk, ezekről majd később.

 

Jó, jó, de azért ez mégsem teljesen más, mint a többi.

- Nos, az egyik legnagyobb különbség, az az lesz, hogy nálunk nem lesz az a klasszikusnak tartott kívánságműsor. Véleményem szerint a legtöbb kívánságműsornál 20 ember örül, 8500 pedig bosszankodik, mert épp nem tetszik a kért dal. A „lazulj velünk” című délutáni műsorunkban szeretnénk interaktívak maradni, ám egy speciális módon lehet dalt kérni, küldeni, ami egyenlőre még „hétpecsétes titok”, ám január 2-án eláruljunk mindenkinek. Horváth Áron műsora garantáltan nagy durranás lesz.

Ezen felül, ha már a különlegességet kérdezted, hozzáteszem, lesz egy olyan sávunk, ahol a műsorvezető szinte meg sem szólal. Ez 10-től 12-ig lesz, ahol M. Horváth Nóri szinte alig fog megszólalni, hagyja hömpölyögni a sok sok fantasztikus dalt. Ezt is hallgatóink érdekében tesszük, mert szerintünk ez az a sáv, amikor a legkevésbé vágynak beszédre, inkább a zene domináljon. Nálunk ez amúgy is  feltünő lesz. A sok sok jó zene.

 

 

Milyen nyereményeket vihetnek haza a hallgatók egy egy játék után?

- Azt hiszem büszkén mondhatom, hogy magyar kereskedelmi rádió akkora értékű ajándékot, amekkorát mi tervezünk átadni egy szerencsésnek, a következő év első felében, még nem adott. Erről többet nem szeretnék mondani, minden kiderül, ha hallgatják az FM 97.7-et!

Amúgy pedig minden nyomon követhető a www.facebook.com/frisssfm oldalon. A rádiót online hallgatni pedig a www.frisss.hu-n lehet, vagy a http://dozer.composeit.hu:8700/listen.pls linkre kattintva.

 

 

Szeretnék a stáb és magam nevében mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni! 

közösség

további frisss

lap tetejére