Fákat csavart ki a szél Szombathelyen (fotókkal)

Frisss • 2013. július 29., hétfő •
Vas megyében jelenleg óriási szélvihar tombol. Hidegfront érkezik ma hazánkba, amely jégesőt is hozhat magával, valamint 10 fokos lehűlést. Cikkünk folyamatosan frissül.
Fákat csavart ki a szél  Szombathelyen (fotókkal)

20 óra 52 perc - fát csavart ki a szél a parkerdőben

Egy olvasónk küldte ezt a fotót szerkesztőségünkbe, a szombathelyi parkerdőben egy fát csavar ki a szél. 

 

 

20 óra 6 perc - Betört a fagyizó ablaka, a lelátó még áll

Fotóriporterünk tett egy kört Szombathely belvárosában. Az egyik fagyizónak az ablaka betört a nagy szélviharban. Faágak hevernek a földön, néhol cserepet is letépett a szél. 

Az  egyik kávézó előtt a virágokat, tujákat dötötte fel a szél.

Az Iseumi Szabadtéri Játékok lelátóját is ostromolja a szél. Stabilan áll, csupán a zászlót kezdte ki.

19 óra18 perc - megérkezett a hidegfront Vas megyébe

Sivatagos területeken mindennapos jelenség, Magyarországon a klimatológiai sajátosságok miatt csak ritkán fordul elő, azonban ha aszályos időszakban feltámad a szél, máris láthatunk, sőt a bőrünkön érezhetjük a porviharok kellemetlen hatásait. 

A ma este viharos széllel érkező hidegfront az országban több helyen okozhat porvihart, hiszen a nagy sebességgel érkező hideg levegő először a légkör legalsóbb rétegeiben tör előre, a csapadék csak később érkezik meg, ráadásul nem is mindenhová.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már napokkal előre tájékoztatta a lakosságot, hogy az év legmelegebb időszaka várható ezekben a napokban. A szélsőséges forróságban a hőmérséklet Magyarország egyes részein hétfőn akár a 40 fokot is elérheti, ennek a rendkívüli melegnek azonban egy gyorsmozgású hidegfront vet véget, amely az esti órákban éri el északnyugati határainkat.

Ez a hidegfront már Vas megyébe ért. Szombathelyen jelenleg óriási szélvihar tombol. 

Viharos szelet hidegfront átvonulásakor gyakorta tapasztalunk, azonban az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag alig volt csapadék, sőt az elmúlt tíz napban az ország egy jelentős részén nem hullott mérhető mennyiségű eső.

Ha a viharral kapcsolatban érdekes fotója vagy észrevétele van, akkor küldje el az info@frisss.hu-ra!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére