Hogy nevezzük az új stadiont?

Frisss • 2013. szeptember 06., péntek •
A városvezetés és a helyi sportélet képviselői egyeztető megbeszélést tartottak péntek délelőtt a Városházán a Haladás-stadion –és sportcsarnok ügyében. A munkacsoport a lakosság véleményére is kíváncsi. Többek között arra, hogy miként nevezzék el az új létesítményt.
Hogy nevezzük az új stadiont?

Gőzerővel kezdtünk neki a munkának, hiszen minél korábban szeretnénk megvalósítani ezt a beruházást – tájékoztatta a sajtó munkatársait Puskás Tivadar polgármester az egyeztető megbeszélés után. Kiemelte, nem csupán egy pályát érint a fejlesztés, hanem komplex sport-és rekreációs központot alakítanának ki.

A rendszerváltás óta ez a legnagyobb beruházás Szombathelyen

A városvezetés a szombathelyi sportélet képviselőinek ötleteire, igényeire is kíváncsi. Szeptember 30-ig kell közösen elkészíteniük a terveket.  Jövő hét csütörtökön Vígh László sportfejlesztésekért felelős kormánybiztos is a vasi megyeszékhelyre utazik, hogy a helyszínen tájékozódjon a feladatokról.

A lehető legszélesebb társadalmi egyeztetés mellett kívánunk dolgozni- húzta alá az elhangzottakat Lazáry Viktor. A találkozókat rendszeresíteni fogják, egészen a fejlesztés végéig. Fontos, hogy legyen interaktív kommunikáció és megfelelő információáramlás az érintettek között. Az alpolgármester arról számolt be, hogy már az első egyeztetésen számos elképzelés napvilágot látott.

Hogy hívjuk az új stadiont?

Rohonci úti stadionnak biztosan nem hívhatjuk az új komplexumot- szögezte le Marton Zsolt alpolgármester. Nyitottak az ötletekre, várják a szombathelyiek javaslatait. Kellő társadalmi vita kell, hogy megelőzze ezt a fontos döntést- mondta.

közösség

további frisss

lap tetejére