Hétvégi viharkárok Vas megyében

vas.katasztrofavedelem.hu, hirado.hu • 2019. augusztus 27., kedd •
A szombaton az esti órákban Vas megyét elérő zivatarlánc okozott gondot Vas megye több településén. A tűzoltóknak nyolc alkalommal kellett beavatkozni viharkárok felszámolásánál.
Hétvégi viharkárok Vas megyében

Tölgyfa dőlt az útra és akadályozta a forgalmat Csénye közelében pénteken a késő esti órákban. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a csényei önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták.

Tizenöt méter magas száraz fa dőlt az útra Vasasszonyfa közelében szombaton az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták majd eltávolították.

Hat méter magas fenyőfa dőlt az útra Torony közelében szombaton este. A szombathelyi hivatásos és a toronyi önkéntes tűzoltók az útakadályt jelentő fát feldarabolták, az utat letakarították.

Tetőn lévő kis ablak üvege kicsúszott és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában szombaton este. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével a tetőre feljutottak, az üveget eltávolították.

Harminc centiméter magasan borította a víz az utcát Sárváron a Gárdonyi Géza utcában szombaton este. A víz egy utcafronti ház pincéjébe is befolyt. A sárvári hivatásos tűzoltók a felgyülemlett csapadékot eltávolították.

Háromszáz négyzetméteren gyülemlett fel a csapadékvíz mintegy húsz centiméter magasságban egy sárvári üzemben a Rábasömjéni utcában vasárnap hajnalban. A sárvári hivatásos tűzoltók az esővizet egy szivattyú segítségével eltávolították.  

Egy méter magasan állt a víz egy lakóház pincéjében Dozmaton, a Lovas utcában vasárnap délelőtt. A szombathelyi hivatásos és a toronyi önkéntes tűzoltók szivattyú segítségével a vizet a ház pincéjéből eltávolították.

Épület felé dőlt meg veszélyesen egy fa Salköveskúton, a Petőfi Sándor utcában vasárnap délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók emelőkosaras tűzoltó gépjármű és motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

közösség

további frisss

lap tetejére