Ezt kell tennie az adóbevallásával

MTI, Fotó: pexels.com • 2018. március 12., hétfő •
Megnézte már a sajátját?
Ezt kell tennie az adóbevallásával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerében péntek reggelig - már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket - nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Hozzátette: a péntek reggeli adatok szerint több mint 83 ezren már el is küldték a bevallásukat. Mintegy 70 ezren módosítás nélkül fogadták el az adóhivatal által összeállított tervezetet. A magánszemélyek több mint 80 százalékának lényegében semmit nem kell tennie, csak az egy százalékos nyilatkozatokat kell kitölteniük. A hivatal által elkészített tervezeteket jellemzően azoknak kell kiegészíteniük, akiknek például a bérbeadásból, ingatlanértékesítésből származó jövedelmük van vagy igénybeveszik az elsőházas kedvezményt, amelyről a munkáltatónak nem nyilatkozott a hitvestárs - mondta Tállai András.

Akinek van ügyfélkapuja, az egy kattintással éri el a bevallási tervezetét, akinek nincs, az vagy rászán öt percet és május 20-ig nyit egyet, vagy március 19-ig kéri az adóhivataltól a postázást. Utóbbi lehetőséggel péntekig már 485 ezren éltek.
 

közösség

további frisss

lap tetejére