Éreztették a 10 éves fiúval, hogy kevesebbet ér, mint az öccse

• 2020. november 18., szerda •
Egy Körmendhez közeli településen élettársi kapcsolatban élő pár éveken át veszélyeztette gyermekeiket.
Éreztették a 10 éves fiúval, hogy kevesebbet ér, mint az öccse

A férfi és a nő is folyamatosan éreztette egyikük korábbi kapcsolatából származó, legidősebb, az akkor 10 éves fiúgyermekkel, hogy ő nem tartozik a családhoz, kevesebbet ér, mint az öccse. A megkülönböztetés abban is megnyilvánult, hogy nem vettek a gyermeknek új ruhákat, hanem adományokból öltöztették. Nem vitték el időben szakorvosi vizsgálatokra, és nem váltották ki a betegsége kezelésére szolgáló gyógyszereket sem. A kisfiúnak nem volt ágyneműje sem, csak egy törülközője. Többször tettlegesen is bántották az öccse jelenlétében, és az is előfordult, hogy egyikük hozzávágott egy játékmotort, és úgy megütötte, hogy vérzett az orra és a füle. A bántalmazók általában a gyerekek jelenlétében, ittasan veszekedtek egymással, ami több esetben tettlegességig fajult.

Nem törődtek a legkisebb, második életévét még be nem töltött gyermekük fejlődésével sem, nem táplálták megfelelően, ezért a kislány súlya elmaradt az átlagtól. A pár elhanyagoló, bántalmazó magatartása miatt végül mindhárom gyermeket ki kellett emelni a családból.

A Körmendi Járási Ügyészség a szülői felügyeleti jog megszüntetése mellett indítványt tett az egyik, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint a felfüggesztett büntetés utólagos végrehajtására, míg a másik vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a felfüggesztés tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére.

 

 

illusztráció: divany.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére