Együtt élünk

Szerző: frisss.hu Fotó: Kremser Csaba • 2017. december 02., szombat •
Ennek a programnak az egyik legfontosabb célja, hogy közelebb vigyen minket a látássérültek világához. Így egy picit át tudjuk mi is élni azt, hogy nekik milyen nehézségeik vannak és talán megtanuljuk azt is, hogy miként tudunk segíteni rajtuk – hangzott el a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából tartott megemlékezésen.
Együtt élünk

Együtt élünk címmel tartották meg azt az egy héten át tartó programsorozatot, mely immár hatodik alkalommal próbálta meg felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élők életére, nehézségeire. A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete, a Boza Gáborné Alapítvány, a Vas Megyei Szakosított Intézmény, A Savaria Lions Klub, valamint a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület közös projektjének Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke volt a fővédnöke, aki az Oladi Szakképző Iskola színháztermében megtartott megemlékezésen mondott beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mennnyire fontos törődnünk a fogyatékossággal élőkkel.

Ezt pedig csak úgy tudjuk megtenni, ha vannak pontos információink, tapasztalataink az ő problémáikkal, gondjaikkal kapcsolatban. Erre tökéletesen alkalmas ez az egy héten át tartó programsorozat – jelentette ki Szombathely országgyűlési képviselője.

A Vasi Családi Védőháló projektbe tökéletesen illeszkedő rendezvény vasárnap még folytatódik. A Simon István utca 6. alatt található oktatási intézmény tornatermében délután 14 órától többek között vakvezető kutyás bemutatóval, csörgőlabda mérkőzésekkel is várják azokat a „látókat, akik kíváncsiak a nem látók világára”.   

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére