Egy téma, amiben minden politikai szereplő egyetért: aki hazaárulózott az mondjon le!

frisss, Facebook, origo • 2019. szeptember 26., csütörtök •
Ma tartották a ciklus utolsó közgyűlését Szombathelyen.
Egy téma, amiben minden politikai szereplő egyetért: aki hazaárulózott az mondjon le!

Mint arról korábban már beszámoltunk, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke is felszólalt dr. Balázsy Péter, a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltjének programismertető fórumán. A tőle megszokott hévvel vázolta a választások tétjét. Ezzel kapcsolatban elmondta, a Fidesz-KDNP egységes, dr. Balázsy Péterrel és 14 kitűnő jelölttel. Velük szemben felsorakozik két álcivil szervezet, egyik mögött az MSZP-s, DK-s jelöltek listájával, a másik mögött pedig a Jobbik jelöltjeivel - Molnár Miklós "jóvoltából" még akkor is, ha azt az általa képviselt Pro Savaria tagsága nem támogatta.

A teltház és vastaps, mely a polgári oldal jelöltjeit fogadta sokkoló hatással lehetett az ellenzékre, mert egyszerűen képtelenek voltak az esttel kapcsolatban az igazat leírni. Olvastunk olyat, hogy alig voltak páran, a kép a bizonyítéka, hogy bizony a "csilláron is lógtak":

Aztán elkezdték támadni dr. Hende Csabát, a Parlament alelnökét, hogy beszédében nyílt színen le hazaárulózta politikai ellenfeleit. Ezzel kapcsolatban több sajtónyilatkozatot is tettek, melynek lényege, hogy "ez nem maradhat következmények nélkül", de volt, aki egész konkrétan lemondásra szólította fel.

Nézzük akkor itt is a tényeket: Hende beszédében felidézte Nemény egykori nyilatkozatát, melyben arról beszélt, hogy a kvótarendszer, milyen remek módszer a bevándorlás kezelésére. Erre Hende feltette a hallgatóságnak azt a roppant egyszerű kérdést: hogy nevezik az ilyen embert? A nép pedig ítélt, és kimondta, amit gondol: hazaárulónak - ahogy a skandált válaszból ez kiderül. Furcsa lehet megélni a Szombathelyi Médiaközpontot bedaráló baloldalnak, hogy létezik szabad véleménynyilvánítás, ami néha szembejön és arcul csap, de a jelenlévőknek ott és akkor ez volt a véleményük. Kész szerencse, hogy a választók nem csak ilyen fórumon, hanem a népszavazáson, az országgyűlési és az európai parlamenti választásokon is kifejezhették véleményüket, ami érthetően nem tetszik a szocialistáknak, mégis eléggé egyértelmű: toronymagasan nyert a Fidesz-KDNP álláspontja.

A történtekkel természetesen a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén is foglalkoztak a képviselők. Az ellenzéki többség pedig az alábbi nyilatkozatot fogadta el:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja, hogy a politikai gyűlöletkeltés és uszítás valamennyi formáját, így különösen a Dr. Hende Csaba által 2019. szeptember 23. napján elmondott beszédben foglaltakat elutasítja, egyben tagjai kinyilvánítják arra irányuló szándékukat, hogy a városi közéletben egymás méltóságának, valamint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása mellett kivannak politizálni.

Hende Csaba állt elébe a dolgoknak, ismerve-tudva igazát. Ellenben érdekes volt, hogy a baloldali többség kizárólag az ő nevéhez ragaszkodott az általános alany helyett, mely nyitva hagyta volna a lehetőségét a jogkövetkezménynek minden más hasolnó - csak épp nem Hende által kimondott - esetben is. Mostanra már tudjuk, miért:

 

Akkor most egy Hende-féle retorikai fordulattal élve, feltesszük a kérdést, hogy mit kellene tennie annak, aki ily módon mégis le hazaárulózza a választók döntése értelmében kétharmados többséggel megválasztott Kormányt, és a kormánypárti képviselőket?

A napokban közzétett ellenzéki nyilatkozatok szerint az ilyen politikusnak le kell mondania, és el kell tűnnie a közéletből. Szerintünk van szabad véleménynyilvánítás, ezért most és az önkormányzati választásokon is Önökre bízzuk, miként ítélik meg a helyzetet.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére