Don Bosco Szombathelyen- Egy boldog élet útján

Frisss • 2013. május 04., szombat •
Május 17-én, Magyarországon először, Szombathelyre érkezik a szalézi rend alapítójának ereklyéje. Az eseményre több napos programsorozattal készül a Szent Kvirin Szalézi Plébánia, a részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

A világ 132 országában működik szalézi rend,a magyarországi a legkisebb, most mégis történelmi eseménynek lehetünk tanúi, hiszen Muraszombat után a vasi megyeszékhelyre érkezik  meg először Don Bosco ereklyéje – üdvözölte a programot Puskás Tivadar polgármester.

Nem cifra ünnepségre, hanem gyermekprogramra készülünk. Így lehetünk méltóak ahhoz, ami Ambrózy Teréz jótékony tevékenységeinek hála otthonra talált nálunk is- emelte ki P. Csány Péter plébános, a szombathelyi szalézi rend vezetője. A cél, hogy a legkisebbek kerüljenek a középpontba, az ő tehetségük kerüljön a felszínre.

Az ereklye Don Bosco jobb keze egy fémládában, amelyet a viaszból készített Don Bosco szíve tájékán helyeztek el. Szombathely után még 14 magyar települést jár be az üvegkoporsó. 17-ig még két előzetes programmal is tisztelegnek a szalézi rend alapítója előtt.

A részletes program:

Készülődés az ereklye fogadására

2013. május 9., csütörtök, 16:00 – Don Bosco jelentőségének és pedagógiájának ismertetése és a Centenáriumi könyv (amelynek van szombathelyi része is) bemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (Rettegi Attila és P. Csány Péter SDB)

2013. május 15., szerda, 18:00 – filmvetítés Don Bosco életéről a Savaria moziban

Don Bosco ereklyéje Szombathelyen

2013. május 17., péntek

15:00 „A boldogság útján – Két szent találkozik...” Don Bosco ereklyéjének fogadása Szent Kvirin püspök vértanúságának helyén az Óperint-hídfőnél
16:30 „Köszöntünk, Ifjak Mestere!” Ünnepi fogadóműsor a Szalézi téren, a szaléziak Szent Kvirin temploma előtt
18:00 Ünnepi püspöki szentmise a templomban dr. Veres András megyéspüspök vezetésével
19:00 „Vezess minket, mutass utat a boldog életre!” Oratoristák és fiatalok hivatáserősítő imaórája
20:30 – 24:00 Plébániai és egyéb közösségek hódolata

2013. május 18., szombat

00:00 „Don Boscóval indulunk” Napindító ifjúsági imaóra
00:30 – 05:00 Éjszakai csöndes adoráció
05:00 – 06:00 „Búcsúzunk! Maradj velünk, lelkesítsd szívünket!” Bensőséges és családias szentmise az rend alapítójának lelkületében és jelenlétében

 

közösség

további frisss

lap tetejére