Csak pár benzinkúton lehet majd cigit venni

Frisss • 2013. július 13., szombat •
Július 15-étől alaposan átalakul a dohánypiac, Szombathelyen is csak nemzeti dohányboltban vásárolhatunk cigarettát. Meg kell szoknia az autósoknak, hogy ezután nem mindegyik benzinkúton tudnak hozzájutni mindennapi "füstölnivalójukhoz". Körbe néztünk a városban, hol marad meg együtt a tankolás, és a cigivásárlás lehetősége.
Csak pár benzinkúton lehet majd cigit venni

A frisss.hu gyors felmérést készített arról, hogy melyek azok a benzinkutak Szombathelyen, ahol ezután is lehet cigarettát vásárolni. Válogatásunk talán nem teljeskörű, de jól mutatja azt a változást, amit az új trafiktörvény végrehajtása eredményezett: sokkal kevesebb helyen lehet július 15.-e után cigarettát, és egyéb dohányterméket vásárolni.

Az autóvezető dohányosok továbbra is hozzájuthatnak termékeikhez a belvárosi, egykoron Totál Benzinkútként ismert, a Kiskar utcában található kút mellett. Igaz, nem a szokott helyen, a shopban, hanem egy, a benzinkút telkén elhelyezett trafikban vásárolhatnak ezután.

Hasonló nemzeti dohányboltokra bukkantunk még pár helyen Szombathelyen, így például az oladi lakótelep mellett található benzinkút tövében is.

A város szélén tankolók pedig szintén örülhetnek, hiszen mind a Kőszeg felé kivezető úton lévő Shell-benzinkúton, mind pedig a Metró áruház szomszédságában található Agip-kúton is beszerezhetik dohánytermékeiket.

Információink szerint a fentieken kívül még a Zanati úti körforgalomnál található Mol-benzinkút biztosít továbbra is a tankolás mellett cigarettavásárlási lehetőséget.

A szombathelyi nemzeti dohányboltok teljes listáját, térképpel pedig itt találhatják meg a frisss.hu olvasói:


közösség

további frisss

lap tetejére