Bor, langalló és az érintetlen természet - Kinyitnak a pincék a Vasi Hegyháton

há • 2020. szeptember 10., csütörtök •
Aki naplementét nézne egy szőlőhegyen, kemencés langallót enne, finom borokat kóstolgatna, sétálna, vagy épp a környéken túrázna, lesz rá két napja a közelben. Harmadszor rendezik meg Vasvár környékén a Hegyháti Tájolót. A részletekről a szervező egyesület nevében Szabolcs Gergely beszélt a civil sajtóreggelin.
Bor, langalló és az érintetlen természet - Kinyitnak a pincék a Vasi Hegyháton

Ismét kinyitnak a Vasvár környéki pincék a Hegyháti Tájoló program keretében. Idén már 15 helyszínen, két napon keresztül lehet ismerkedni a vidék gasztronómiájával, borászatával, kultúrájával és természeti szépségeivel. – Végre egyre népszerűbb a turisták körében ez a vidék! Amíg korábban alig lehetett errefelé kirándulókat látni, most szinte lépten-nyomon csoportokba botlik az ember, ami örömteli. Erre a növekvő népszerűségre építve szerveztük meg ismét a Hegyháti Tájolót, amely egyre színesebb programokat kínál, és egyre hosszabbra nyúlik, mert rengeteg a látni- és kóstolnivaló – így ajánlotta a sajtó, és általa a nagyközönség figyelmébe a szeptember végi programot Szabolcs Gergely, a Hegypásztor Kör turisztikai szervezője. Szeptember 26-án és 27-én lehetőség lesz a nyitott borospincéket meglátogatni, gyümölcspréselést megnézni, kulturális programokon részt venni, parasztolimpián ügyeskedni, és még egy hagyományos szüretbe is bele lehet majd lesni. – Egyre több szőlőhegy kapcsolódik be a programunkba, és idén egy kézi sörfőzde is látogatható lesz. Összességében a térség gasztronómiája iránt érdeklődő kirándulókat várjuk összesen 15 helyszínen. Kerékpáros és gyalogos túrák is lesznek, de gondolva azokra, akik bort kóstolnak, buszjáratokkal is összekötjük a különböző helyszíneket: Alsóújlak, Bérbaltavár, Csehi, Csehimindszent, Döröske, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Nagytilaj, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Rábahidvég, Szarvaskend és Vasvár része a bortúrának – mondta a szervező. Kiderült, az eseményeken és helyszíneken úgy eloszlik majd a vendégsereg, hogy könnyedén tartható lesz a járvány miatt javasolt védőtávolság, nem lesz tehát tömeg sehol.

A még érintetlen Vasi Hegyhát természeti szépségeit lehet séta közben megcsodálni, garantált a szívélyes vendéglátás minden portán, és akár autentikus helyi szállásokat is ki lehet venni, ha valaki itt töltené az éjszakát. Meg lehet ismerkedni a Jeli Arborétum kincseivel, lesz futás, jóga és kézműveskedés, koncert és közös reggelizés, kuruc bemutató, előadások, pajtamozi és sok-sok borkóstolás. Jó tudni, hogy a pincék 12 és 17 óra között lesznek nyitva. A részletes program az interneten is elérhető. 

Belső képek: vasihegyhat-rabamente.hu

közösség

további frisss

lap tetejére