Biztonságosabb lesz a Szent István király utcai átjáró

Frisss • 2013. június 13., csütörtök •
Szombathelyen a Szent István király utcai átjáróban ezen a nyáron LED optikát és félcsapórudat fog beépíteni GYSEV egy közlekedésbiztonsági projektnek köszönhetően. A fent említett vasúti átjáróban az elmúlt években több halálos baleset is történt. Sági József szombathelyi képviselő lobbizásának köszönhetően, most biztonságosabb lehet ez a szakasz.
Biztonságosabb lesz a Szent István király utcai átjáró

A GYSEV közlekedésbiztonsági projektjének köszönhetően LED optikát és félsorompót helyeznek el Szombathelyen a Szent István király utcai átjáróban nyáron. Ebben az átjáróban az elmúlt években több baleset is történt, ezért nagyon fontos volt, hogy megoldást találjanak a problémára. Sági József Szombathely képviselője már több alkalommal egyeztetett a MÁV-val és a GYSEV-vel is.

- Ez az átjáró nagyon veszélyes, mivel egyrészt egy huppanó tetején van, másrészt kanyar van előtte, így nehezen belátható ez a szakasz – mondja Sági József szombathelyi képviselő, aki hozzáteszi: sajnos, már több halálos baleset is történt az említett szakaszon.

A Szent István király utcai átjáró

- Néhány éve például a Városháza két munkatársát érte halálos baleset az említett átjáróban – emlékeztet a képviselő. Bízom benne, hogy ezen a nyáron megvalósul ez a projekt. A LED optikával és a félsorompóval sokkal biztonságosabb lesz az átkelő.

A projektet egyébként az Európai Unió támogatja, 982 600 000 forinttal. Ebből a pénzből Vas megyében több vasúti átjárót is biztonságosabbá tesznek. Így önműködő sorompóval látják el a Szombathely – Kőszeg vasútvonal között a Kőszegfalvára vezető utat a Bük – Acsád állomásköz csepregi útátjáróját.

Állomási sorompót építenek a Csorna - Pórpác vasútvonalon Beled állomásnál. Térfigyelő kamerákat szerelnek fel Répcelakon. Önműködő útátjáró berendezést kap a Szombathely – Zalaszentiván vasútvonal, Szombathely – Hatmajor állomásköz, Szombathely – Szentgotthárd vasútvonal, Szombathely – Ják Balogunyom állomásköz. Ezeken felül hőnfutásjelző berendezés telepítenek Körmend és Csákánydoroszló, Bük és Tormásliget közé.

 

közösség

további frisss

lap tetejére