Az ország egyik legjobb tévés szakemberét váltották le Nemény Andrásék

frisss • 2019. február 28., csütörtök •
Egyelőre nem értjük, miért. Vajon politikai okokból?
Az ország egyik legjobb tévés szakemberét váltották le Nemény Andrásék

Képünkön: Lovass Tibor - a zsirai szociális otthonban szellemi fogyatékossággal élőkkel filmterápiás foglalkozáson

Lássuk a tényeket:

A köztiszteletben álló Lovass Tibor, mióta eszét tudja forgat, tévézik, szerkeszt, műsort vezet. Jelenleg a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. Több száz, ha nem ezer kommunikációs szakember képzésében vett részt oktatóként. Elindította, és nagy gonddal építette fel a Savaria Filmszemlét, amely mostanra a szakma egyik legpatinásabb seregszemléjévé nőtte ki magát. Társadalmi munkában segítette a helyi civil szervezetek kommunikációs edukációját. Rengeteget dolgozott azért, hogy öregbítse a város hírnevét.

Aki nem ismeri, akár itt egy remek előadását is végighallgatja:

A Fidesz-KDNP frakciója egy emberként állt ki a szakember mellett, külön-külön felszólalásokban nevesítették a Szombathelyi Televízió vezetőjének érdemeit. Felkérték Balassa Péter (JOBBIK) és Molnár Miklós (Pro Savaria) képviselőket, hogy szavazatukkal ne járuljanak hozzá egy tisztességes ember, egy jó szakember "kisemmizéséhez, lefejezéséhez".

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) felszólalásában elhangzott: van annak egy diszkrét bája, ha posztkommunista pártok oktatják ki a nemzeti oldalt sajtószabadságról. Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) szintén kérte az ellenzéki politikusokat, hogy tartsák magukat a 21. századi normákhoz, ahol nem politikai alapon osztanak pozíciókat.

De a szép szó mit sem ért: a Balassa Péter (JOBBIK) és Molnár Miklós (Pro Savaria) voksaival megerősödött ellenzék első dolga volt, hogy a tisztességben megőszült szaktekintélyt leléptették. Helyére Halmágyi Miklóst, a Vas Népe korábbi főszerkesztőjét szánják, akiről úgy tudjuk, soha életében nem tévézett. 2021. február 28-ig lesz ideje beletanulni a szakmába a neki szánt 600 ezer forintos fizetésért.

közösség

további frisss

lap tetejére