Átadták a Smidt Múzeum új fogadóépületét

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2018. április 04., szerda •
Közel 250 millió forintból épült meg a Smidt Múzeum új fogadóépülete. Az avatóünnepségen Hende Csaba országgyűlési képviselő városunk 2000 éves keresztény múltjára hívta fel a figyelmet, melynek további megőrzése is komoly mértékben függhet a vasárnapi országgyűlési választás kimenetelén.
Átadták a Smidt Múzeum új fogadóépületét

A Szent Márton Terv keretében, 248 millió forintból készült el a Smidt Múzeum új fogadóépülete, melyet lényegében egy független szerkezet választ el a régi épülettől. Az átadást jelképező szalagot Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar polgármester, valamint Csapláros Andrea, a Savaria Megyei hatókörű Városi Múzeum igazgatója vágta át.

Minden embernek, minden közösségnek tisztában kell lennie a múltjával. Ápolni kell a múlt értékeit, mert csak így lehet felépíteni a jelent és a jövőt. Így lehet megteremteni a leghaladóbb oktatást és egészségügyet, a legszínvonalasabb kultúrát és legmodernebb ipart – mondta Hende Csaba, aki Szombathely 2000 éves keresztény múltjára hívta fel a figyelmet, melynek további megőrzése nagyban múlhat a vasárnapi országgyűlési választás végeredményén.

Puskás Tivadar polgármester a Smidt Múzeum otthánául szolgáló épület múltjáról adott rövid áttekintést. Elmondta, hogy annak idején, 1773-ban Mária Terézia engedélyével gimnázium céljára emelték. A későbbiekben több más funkciója is volt, végül 1972-re alakították át múzeummá, amiben Smidt Lajos sebészorvos Szombathely városának adományozott gyűjteményét helyezték el.

 

közösség

további frisss

lap tetejére