Aranyhíd: biztosítottak a speciális terápiák is

Frisss • 2013. szeptember 24., kedd •
Fórumon tájékoztatták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) munkatársai a szülőket kedden délután az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban. Meghirdetett státuszokról, nyugdíjas szakemberek tovább foglalkoztatásáról, valamint a terápiák elindításáról volt szó.
Aranyhíd: biztosítottak a speciális terápiák is

Hétfőn délután összeült a Oktatási Bizottság. Az ülést egy égető problémával kezdték, a tanév elején derült ki ugyanis, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, nevelését, oktatását végző Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban több terápia is megszűnt. Az iskolában 17 szakirányú végzettségű gyógypedagógusra lenne szükség, de az év elején csak négy ilyen helyet töltöttek be. Úgy tűnik a problémák lassacskán megoldódnak. Erről ma egy fórumon tájékoztatták a szülőket az iskolában.

Fodor István, a Klik Szombathelyi Tankerületének igazgatója az aggódó szülőknek elmondta: 10 új státuszt biztosítanak, valamint továbbfoglalkoztatnának 14 nyugdíjas szakembert. Az egyéb terápiás foglalkozások is elindulnak majd, mivel a város átvállalta ezeknek a költségét. Továbbá biztosítják a túlmunka lehetőségét a jelenlegi dolgozóknak, így amíg nem töltik be a meghirdetett státuszokat, addig is elindulhatnak foglalkozások.

Ezt követően a szülők tették fel kérdéseiket. Mint elmondták nagy szükség lenne más segítségre is, így szeretnék, ha a gyógypedagógiai asszisztensek számát is növelnék. Fodor elmondta, hogy már ezekre a státuszokra is adtak be kérelmet.

Egy anyuka, akinek 3 éves gyermeke most kezdte meg az óvodát a Micimackó Óvoda terápiáiról és foglalkozásairól kérdezte a Klik szakembereit. Itt kiderült az is, hogy rossz az óvodában az úszómedence, így azt javítani kell. Az önkormányzat ennek költségét is magára vállalta –tájékoztattak.

A szülők bíznak abban, hogy hamarosan helyre áll a rend és a gyermekek hamarosan megkaphatják azokat a színvonalas terápiákat, amelyeket eddig. Vannak azonban csöppségek, akiknek rendkívül fontos, hogy részt vegyenek ezeken a foglalkozásokon. A szülők javaslatára, ezek a gyerkőcök kerüljenek előrébb a sorban, hogy a keservesen megszerzett képességeket ne vesszenek el. Fodor István, tankerületi igazgat azt ígérte, hogy egy hónap múlva ismét fórumon tájékoztatja majd a szülőket.

közösség

további frisss

lap tetejére