Ahol Trend Optika van, ott az SOS Gyermekfalu minden lakójának éles lesz a látása!

Szponzorált tartalom • 2018. november 15., csütörtök •
A Trend Optika és a Rádió 1 Szombathely különleges adománygyűjtő akcióba kezdett a kőszegi SOS Gyermekfalu javára.
Ahol Trend Optika van, ott az SOS Gyermekfalu minden lakójának éles lesz a látása!

November 15-én a Fő téri Trend Optika Palaceban tartották az érintettek azt a sajtótájékoztatót, ahol egyúttal útjára is indult a kezdeményezés.

Az SOS Gyermekfalvakban olyan gyerekeken segítenek, akik valamilyen okból kifolyólag nem nevelkedhetnek a saját családjukban. Kőszegen 1993-ban nyitotta meg kapuit az SOS Gyermekfalu - ezenkívül Kecskeméten és Orosházán van még ilyen létesítmény. A gyerekekről a faluban nevelőszülők és egy komplett szakmai stáb gondoskodik. De vannak olyan nevelőszülők is, akik saját háztartásukban gondoznak gyermeket - tudtuk meg Tóth Zsuzsannától a nevelőszülői hálózat vezetőjétől.

2017 tavaszán Szombathely belvárosában egy 6 szobás önkormányzati bérlakásban alakított ki ifjúsági házat az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa a város támogatásával - avatott be minket Illés Károly alpolgármester. Itt 8 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal számára nyílik lehetőség arra, hogy felkészüljön az önálló életre. A gyermekfalvak alapítványa korábban Sében működtetett lakásotthont, amely így a megyeszékhelyre költözött. Előnyösebb a fiatalok számára a szombathelyi lakhatás mind tanulás, mind karrier, mind szabadidős tevékenységeik szempontjából. Az SOS gyermekfalu a szombathelyi önkormányzat segítségével további két lakást tart fenn a városban, így az ifjúsági házzal együtt összesen 16 fiatal úgynevezett külső elhelyezésére van lehetőség. Illés Károly Szombathely alpolgármestere személyes példával is előljár: évek óta pártfogója magánszemélyként is a Gyermekfalunak, hiszen havi rendszerességgel támogatja anyagilag is az ottani munkát.

A Trend Optika évek óta törekszik arra, hogy különösen az év végéhez közeledve segítsen olyanokat, akik bármilyen okból kifolyólag szükséget szenvednek. Ezúttal a választásuk az SOS Gyermekfalura esett. 

Nagyidai Zoltán ügyvezető bejelentette: december 15-ig, egy hónapon át minden, a szombathelyi Trend Optikákban eladott szemüveg árából ezer forintot az alapítványnak ajánlanak fel. Ezenkívül az üzletekben urnákat helyeznek ki, melyekbe minden betérő elhelyezheti azt az összeget, amelyet erre a célra szán.

A Trend Optika tulajdonosai ingyenes szemvizsgálatra várják a kőszegi és a kecskeméti Gyermekfalu minden lakóját és dolgozóját a szombathelyi és kecskeméti üzletekben. A gyermekek számára ingyenesen, a nevelőszülők és az ott dolgozók számára pedig nagyon kedvezményesen el is készítik a számukra megfelelő szemüvegeket.

Az akció médiapartnere a Rádió 1 Szombathely és a Frisss.hu. Szerkesztőségünk egy különlegességgel csatlakozik a kezdeményezéshez: 

Guzmics Richárd szombathelyi születésű, többszörös válogatott futballista dedikálva felajánlott egy válogatott mezt, egy eredeti VB labdát, valamint a kínai csapatnál viselt mezét is. Ezeket licitre bocsátjuk közösségi oldalainkon, és az ebből befolyt összeget mi is felajánljuk az SOS Gyermekfalu javára.

közösség

további frisss

lap tetejére