A Történelmi Témaparkban lesz a Városi Gyereknap

Frisss • 2012. május 25., péntek •
Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ ötödik éve szervezi a Városi Gyermeknapi Forgatagot a Történelmi Témapark hangulatos helyszínén a Mesebolt Bábszínház és a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány közreműködő együttműködésével. Szombaton délután a gyerekeké a Történelmi Témapark.

VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG: Időpont: 2012. május 26., szombat 13.00-19.00 óra Helyszín: Történelmi Témapark (Aréna utca) Esőhelyszín: AGORA – Savaria Filmszínház

Színpadi programok:

13.00 órakor megnyitja kapuit a Történelmi Témapark, és elkezdődik az egész délutánt betöltő program-kavalkád.

Elsőként a 2012. évi Gyermek Művészeti Fesztivál legjobbjai veszik birtokba a színpadot, és mutatják be tudásuk legjavát a közönségnek, majd ezt követően a Mozdulj Szombathely! Egyesület bemutatója buzdít közös mozgásra mindenkit.

14.30 órai kezdettel a Mesebolt Bábszínház Nanga, a varázslónő című afrikai mese feldolgozását tekinthetik meg az érdeklődők, majd 16.30 órakor kezdődik Bognár Szilvia Csintekerintő című gyermekkoncertje, amely versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást garantál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Játékok:

A kézműves sátorban agyagozhatnak, bőrözhetnek, gyöngyöt fűzhetnek, és vesszővel dolgozhatnak a nagyobbak, míg a kisebbek óriás rajzlapon készíthetik el festményüket.

Asztalok mellett és árnyas sátrak alatt Óriás Harci Püfölő, furfangos logikai fejtörők, Tudor társasjátékok teszik próbára a játékosok erejét, ügyességét vagy éppen éles elméjét.

A legkisebbek a Babasátorban régi gyermekbútorokkal, fából készült tárgyakkal játszhatnak, az óvodás korosztály számára pedig a Bóbita Játékbolt kínál kézügyesség-fejlesztő és logikai játéklehetőséget a szülőkkel közösen.

Az idei program egyik újdonsága a – kifejezetten erre az alkalomra elkészített – Sárkányvár- interaktív játszóház bemutatkozása, bátor királyfiak és harcias királylányok részére. Cél, hogy a versenyzők legyőzzék az előttük álló hétpróbás akadályokat és megszelídítsék a sárkányt.

A gyermeknap vendége lesz a Fekete István Állatvédő Egyesület, állatsimogatóval, állati totóval, zsákbamacskával és örökbefogadással várnak minden állatbarát családot.

 

Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep csatlakozó programjaként a rajzfilmkedvelőket Mozi-sátor várja Frakk, Süsü, Mazsola meséivel. Az ünnep másnap az AGORA – Savaria Filmszínházban folytatódik.

A kínálat óriási, mindenki választhat kedvére. Természetesen a gyermeknap rossz idő esetén sem maradhat el, ez esetben a helyszín az AGORA – Savaria Filmszínház épülete.

közösség

további frisss

lap tetejére