A nyugdíjasok foglalkoztatásának előnyeit ismertetik Szombathelyen

vaol.hu, Fotó: Szendi Péter • 2019. október 09., szerda •
A cél, hogy a cégeknek felvilágosítást adjanak arról, milyen kedvezményes feltételekkel alkalmazhatják a nyugdíjas korú, de még aktív lakosságot.
A nyugdíjasok foglalkoztatásának előnyeit ismertetik Szombathelyen

Egy új rendezvény érkezik hamarosan Szombathelyre. A cél, hogy a cégeknek felvilágosítást adjanak arról, milyen kedvezményes feltételekkel alkalmazhatják a nyugdíjas korú, de még aktív lakosságot.

A Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. képviseletében dr. Bak Klára és Dolgos Attila, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezek Országos Érdekképviseleti Szövetségének alelnöke járt Szombathelyen, hogy egyeztessenek a szakmai fórumsorozatról.

Elmondták: a legtöbb munkaadó nincs tisztában a nyugdíjas-foglalkoztatás előnyeivel. Pedig kiemelten fontos ez a téma.

Amikor megtartották az első szakmai fórumsorozatot az idősek részére, kiderült, hogy a nyugdíjasok igenis érdeklődnek a munka világa iránt, a szövetkezet pedig közösséget is biztosít számukra. A cégeknek most azt szeretnék elmondani, hányféle formában, milyen keretek között foglalkoztathatják ezt a réteget.

Nemcsak a kedvezményekkel teszik vonzóbbá a korosztályt a munkaadók számára, de arra is fel szeretnék hívni a figyelmüket, hogy az a tapasztalat és lojalitás, aminek ők a birtokában vannak, felbecsülhetetlen. Az egyeztetésen részt vett Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje is, aki arról beszélt, hogy Szombathelyen a megyében elsők között alakult meg a szövetkezet, amely azóta is működik.

Mint mondta, az elmúlt években fejlődik a helyi gazdaság, és ebből kivették a részüket az idősek is. Ez két dolognak köszönhető: az emberek egyre tovább élnek egészségben, és a Nők40 programban erejük teljében lévő emberek a nyugellátás mellett arra is lehetőséget kapnak, hogy részmunkaidőben vállaljanak munkát.

 

közösség

további frisss

lap tetejére