Elkészült a hegyközségi kerékpárút Sárváron

frisss • 2019. november 22., péntek •
Csaknem 300 millió forintból.
Elkészült a hegyközségi kerékpárút Sárváron

„A kerékpáros turizmus fejlesztése Sárváron” című TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00002 számú pályázat keretében a kerékpárút kivitelezése befejeződött.

Sárvár város kerékpárforgalmi létesítményei – köztük jelen projekttel érintett terület is - egy összefüggő, egységes rendszert alkotnak. A beruházás a biztonságos kerékpározás feltételeit teszi teljessé, kizárólag kerékpáros (és legfeljebb gyalogos) közlekedésre szolgáló útszakaszokkal, utakkal kerültek kialakításra.

A projekt keretében megvalósításra kerültek:

A kerékpárforgalmi létesítmény a Vadkert körút és Rákóczi út felőli útcsatlakozásától indulva vezet a Hegyközség irányába, keresztezve a Sótonyi utat, majd a Celli útnál ér véget. Csatlakozik a Vadkert körúton meglévő kerékpárúthoz és összeköttetést jelent a 84-es főúton található Sárvár-Gérce közötti kerékpárút irányába.

A projekt megvalósítása során mintegy 200 méter hosszan kétoldali kerékpársáv került kiépítésre. A Rába-hídon történő átvezetést kerékpáros nyom biztosítja. A nyomvonal csatlakozik egy rövid meglevő kerékpárút szakaszhoz, majd több mint 700 méter hosszan az egyoldali, elválasztás nélküli, közös gyalog és két irányú kerékpárút vezet a Hegyközségig. Ezen a szakaszon a 0+060 km szelvénynél új híd épült.

Támogatási szerződésben megítélt és elnyert támogatás összege: 298 619 470 Ft

Kivitelező: TIA 2002 Építőipari Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. (9600 Sárvár, Sótonyi út 13.)

A munkálatok időtartama alatt tanúsított türelmüket, megértésüket köszönjük.

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy Hangonyi Zoltán projektmenedzsertől (tel.: (30/9964246), e-mail cím hangonyi@upcmail.hu) kérhető.

közösség

további frisss

lap tetejére