Trafikba betörők portyáztak Acsádon és Söptén

frisss.hu • 2014. február 11., kedd •
Megerősítették értesüléseinket: elrendelte a Szombathelyi Járásbíróság két gyanúsított előzetes letartóztatását, akik dohánybolti rablásokért felelhetnek.
Trafikba betörők portyáztak Acsádon és Söptén

Három dohánybolti rablás szerepel azoknak a gyanúsítottaknak a rovásán, akiknek az előzetes letartóztatását a hétvégén kezdeményezte a Vas megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze. Az elkövetők Acsádon és Söptén is kifosztották a nemzeti dohányboltot, utóbbiban kétszer is jártak. Összesen majdnem 2 millió forint értékben loptak el a többi között dohányterméket, notebookot és váltópénzt is - tudtuk meg Vassné Szele Adrienntől, Vas Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Először még január közepén Acsádon jártak a betörők, az ottani élelmiszer és dohányboltban felfeszítették a pénztárgépet, ellopták a benne lévő összeget, továbbá élelmiszert és dohánytermékeket is vittek magukkal, itt körülbelül 330 ezer forintra rúgott a kár.

Második alkalommal Söptén jártak, a helyi trafikból a korábbi akciójukhoz képest jóval nagyobb zsákmánnyal távoztak, több mint 1millió 400 ezer forint értékben vittek el cigarettát, energiaitalokat, notebookot és szoftvert. A betörők nem elégedtek meg eddigi zsákmányukkal, visszatértek februárban is a söptei nemzeti dohányboltba, ahonnan ez alkalommal szerényebb összeggel, 50 ezer forint feletti értékben vittek el füstölnivalót és mobiltelefonokat.

Vassné Szele Adrienn elmondta, a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn elrendelte az elkövetők előzetes letartóztatását, akiket egyrendbeli lopás, valamint egyrendbeli, folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítanak.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére