Frissítve: lövöldözés Szombathelyen(fotókkal)

Frisss • 2013. június 28., péntek •
Lövöldözés volt pénteken reggel Szombathelyen a 11-es Huszár úton. A rendőrök három lövéssel terítették le az őrjöngő férfit, akit kórházba szállítottak és jelenleg is ápolják.
Frissítve: lövöldözés Szombathelyen(fotókkal)

 

Információink szerint, ma reggel negyed 6-kor a 11-es Huszár úti pszichiátriára egy férfi érkezett gépkocsijával, aki azt követelte engedjék ki hozzátartozóját. Miután kérésének nem tettek eleget gyúlékony anyagot kezdett szétlocsolni és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az épületet. A férfi ezután egy maroklőfegyverrel kezdett el hadonászni. A dolgozók riasztották a rendőrséget, akik próbálták a dühöngőt jobb belátásra bírni, ám nem sikerült. Úgy tudjuk: három lövéssel terítették le az őrjöngő férfit. Az elkövető életben van, a Markusovszky kórházba szállították. Információnkat a rendőrség is megerősítette, pontos tájékoztatást későbbre ígértek.

Frissítve: 9 óra 06 perc

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály biztonsági szolgálata hajnali 5 óra 29 perckor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik - közölte a rendőrség.

Az intézményhez érkező rendőrök a főbejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrökre több lövést adott le. A szolgálatparancsnok célzott lövésekkel "válaszolt", egy golyó a dühöngő férfi vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő 36 éves söptei lakost a rendőrök elfogták. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök közül senki sem sérült meg.

Az Indexnek Csuka Lajosné, a Markosovszky Kórház igazgatója elmondta: őt hajnalban értesítette a rendész a történtekről, a rendőrök jelenleg is helyszínelnek. Az igazgató úgy tudja, hogy az ámokfutó férfi nem a kórház betege volt. Miután azonban a rendőrök rálőttek, a kórház sürgősségi osztályára vitték, jelenleg is ott ápolják.

A pszichiátria épülete körül több rendőrautót és tűzoltót is látni lehetett a kora reggeli órákban, a sajtó munkatársait nem engedik be az intézmény területére.

9 óra 20 perc - Rendőrségi közlemény

 

Rendőrökre nyitott tüzet

Csak célzott lövések tudták megfékezni azt a Szombathelyen dühöngő férfit, aki rálőtt az intézkedő rendőrökre.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály biztonsági szolgálata 2013. június 28-án 5 óra 29 perckor jelezte telefonon a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletén, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik. A perceken belül a Szombathely, Huszár úti intézményhez érkező rendőrök a főbejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből. A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, lövedékei közül egy a dühöngő vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő 36 éves söptei lakost a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére