Boston: az egyik robbantó meghalt, a másikat üldözik

Frisss • 2013. április 19., péntek •
Üldözés után őrizetbe vett az amerikai rendőrség egy gyanúsítottat a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban, egy másikat még nem sikerült elfogni - közölte pénteken a The Boston Globe című lap.

Az őrizetbe vett gyanúsított Boston peremvárosában, Watertownban került rendőrkézre - közölte egy tisztségviselő, aki ismeri a nyomozás menetét. Egy másik gyanúsított továbbra is szabadon van a városban, miután tűzharcot vívott a rendőrökkel. A hatóságok körülzártak egy húsz háztömbnyi területet, és a rendőrség különleges erői keresik az utóbbi gyanúsítottat - írja a The Boston Globe.

A gyanúsítottakról készült felvételek

Fotó: Stan Honda

Más hírek arról szólnak, hogy aharcok során egy egy rendőr megsebesült, majd a bostoni rendőrfőkapitány Edward Davis a Twitter-oldalán közölte, az egyik, fekete sapkát viselő férfi meghalt, a másikat, a fehér sapkásat még keresik.

FBI felvételei a robbantókról

A hétfőn a bostoni maraton célvonalánál elkövetett két robbantásban hárman meghaltak, 180-an pedig megsebesültek. 60 sérült még mindig kórházban van, több mint tíz állapota súlyos. Az egyik feltételezett elkövetőt lelőtték, a támadások másik gyanúsítottját a rendőrség változatlanul nagy erőkkel keresi. A bostoni rendőrség a gyanúsítottról újabb fotót tett közzé a Twitter-oldalán.

közösség

további frisss

lap tetejére