Balesetek Vas megyében a meleg miatt

Frisss • 2013. július 29., hétfő •
A kánikula bizony megviselte az autósokat is Vas megyében is. A megye útjain a hétvégén összesen tizenkét közúti közlekedési baleset történt - tájékoztatott honlapján a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A személyi sérüléses balesetek közül az ütközés négy esetben súlyos, három esetben pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen kívül további hét személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
Balesetek Vas megyében a meleg miatt

Fotó: Tárnai Tamás - szombati baleset Szombathelyen

Három baleset vasárnap

Egy 63 éves német állampolgár autójával közlekedett július 28-án reggel Csorna felől Répcelak irányába, a 86-os számú főúton, amikor haladása során járművével letért a jobb oldali vízelvezető árokba, majd onnan visszacsapódva az autó az úttesten, a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében egy személy megsérült. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt vasárnap reggel a 84-es számú főúton is. Egy 19 éves harkai férfi személygépkocsival közlekedett Sárvár felől Sümeg irányába, amikor haladása során áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd autóját visszakormányozva egy, a jobb oldalon lévő fának ütközött. A balesetben a jármű vezetője és három utasa megsérült. A Sárvári Rendőrkapitányság ebben az ügyben is büntetőeljárást indított.

Egy gersekaráti férfi is megsérült vasárnap kora reggel, amikor autójával a 8-as számú főúton, Magyarszecsőd és Körmend között árokba hajtott. Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Ma is dekoncentráltak lehetünk

Ma országszerte száraz utakra számíthatunk, a nagy meleg azonban továbbra is dekoncentráltságot, figyelmetlenséget okozhat, vezessünk a szokásosnál is óvatosabban – írja az idokep.hu. Este hidegfront érkezik, mely megerősödő szelet hoz magával: ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket semmiképp sem hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

közösség

további frisss

lap tetejére