Véleményt kér a város: Vasárnap reggel és este nem lehet fűrészelni?

FE • 2013. január 15., kedd •
A szombathelyi közgyűlés még decemberi ülésén új rendeletet alkotott a reklám elhelyezés szabályairól. A januári ülésen pedig változhat a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet is – olvasható az önkormányzat közleményében.
Véleményt kér a város: Vasárnap reggel és este nem lehet fűrészelni?

Változik a környezetvédelmi rendelet

Az önkormányzat januári ülésének egyik napirendje lesz a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló előterjesztést, pontosabban a rendelet kiegészül: „Környezethasználatnak minősülő tevékenység: olyan zajhatással járó, géppel, berendezéssel végzett szabadtéri tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen az építési és bontási tevékenység (betonkeverő, univerzális munkagép, földmunkagép használata), a favágás, a fűrészelés, a zöldterület-fenntartási tevékenység (fűnyírás).”

A tervezet szerint környezethasználatnak minősülő tevékenység végzése vasárnap és ünnepnapokon 10 órát megelőzően, valamint 18 órát követően tilos lenne. A rendeletet véleményezhetik a szombathelyiek is január 25-ig írásban a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának címezve (9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.) vagy elektronikus levélben az ügyfélszolgálatra (ugyfelszolgalat@szombathely.hu) .

Új rendelet a reklám elhelyezésének szabályiról

Új rendeletet alkotott a város közgyűlése még decemberben a a reklám elhelyezés szabályairól. Eszerint megszűnt az az ESMA Zrt. jogosultsága a 2013. évi közterület-használati szerződések megkötésére, januártól a város polgármester jogosult erre – olvasható az önkormányzat közleményében. Ahhoz, hogy valaki közterületen reklámozhasson a továbbiakban egy formanyomtatványt kell kitöltenie: közterület-használati kérelem formanyomtatványt, mely a város honlapjáról tölthető le, vagy személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. Azok, akiknek már korábbi szerződésük van a 2013. évi közterület-használati kérelmet (a reklámberendezés környezetbe illeszkedését bemutató fotó csatolásával) nyújthatják be február 28 -ig postai úton vagy személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az új reklámberendezésre vonatkozó kérelmet a Városüzemeltetési Osztályától megkért kezelői hozzájárulással, valamint fotó vagy látványtervvel lehet benyújtani a közterület tervezett igénybevétele előtt legalább 15 nappal.

közösség

további frisss

lap tetejére