Vasivíz: lehetőség lesz a részletfizetésre

szróbert • 2014. március 13., csütörtök •
Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlésén - a rezsicsökkentés helyi megvalósulásával kapcsolatban - elhangzottakra azonnal reagált a város vezetése és a nyílt ülés után dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor és Marton Zsolt alpolgármesterek bevonva a Vasivíz Zrt. vezérigazgatóját, Kohuth Viktort, sajtóbeszélgetésre invitálta a média munkatársait. A téma a rezsicsökkentés helyi megvalósulása és a márciusi számlázás volt.
Vasivíz: lehetőség lesz a részletfizetésre

A polgármester rövid bevezetője után Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos elképzeléseit igyekszik minden szolgáltató, így a Vasivíz ZRt. is átvinni  a gyakorlatba.

"Még a múlt évben megjelent jogszabály szabályozza, hogy a rezsicsökkentés 10%-os mértéke jelenjen meg a számlán. Ez nemcsak az alapdíjra, hanem a szolgáltatás arányos díjra, tehát a köbméter-elszámolásra is vonatkozik. Ez is megjelenik majd a számlán. Az alapdíjunk tehát nettó 225 Ft-ról 203 Ft-ra csökken, míg a fogyasztás arányosdíj nettó 241 Ft-ról 216 Ft-ra csökken, a csatorna-szolgáltatás díja 205 Ft-ról 184 Ft-ra , míg a szolgáltatás arányos díj 309 Ft-ról 278 Ft-ra csökken. A lakosságot már tájékoztattuk a késedelmes számlázásról. Januárban-februárban nem volt vízdíj-befizetés, bízom benne, hogy a fogyasztók számoltak ezzel és elrakták a szükséges forrást a közeledő befizetésre" - tette hozá Kohuth Viktor.

A frisss.hu megtudta, hogy március 25 lesz az első fizetési határidő, majd 8-10 nap eltéréssel kell a következő számlákat kiegyenlíteni. Lehetőség lesz a részletfizetésre, kamatot pedig nem számol majd fel a Vasivíz ZRt. 

"Amennyiben a lakosságnak további kérdései vannak, akkor egyrészt sms-ben, másrészt az ügyfélszolgálaton keresztül segít mindenkinek a Vasivíz Zrt" - mondta a cég vezérigazgatója.

közösség

további frisss

lap tetejére