Újabb havazás lehet térségünkben

Frisss • 2013. március 20., szerda •
A télies időjárás folytatódhat a nyugatmet.hu előrejelzése szerint. Sajnos nagy mennyiségű hideg levegő tartózkodik továbbra is Európa északi részei fölött ezzel potenciális lehetőséget teremtve hazánkban is a télies időjárásra.
Újabb havazás lehet térségünkben

A hideget újra egy mediterrán ciklonnak köszönhetjük majd, amely holnap sokfelé okoz kiadós csapadékot az országban és a ciklon hátoldalán viharossá fokozódó széllel egyre hidegebb levegő áramlik fölénk. Pénteken a Tiszántúlon, ahol a visszahajló okklúzió még többfelé okoz csapadékot az esőt már havazás váltja fel. Hétfőn egy újabb mediterrán ciklon érkezik és előbb a Dunántúlon, majd később másutt is többfelé várható ismétlődő havazás. A csapadék területi eloszlása és mennyisége egyelőre még bizonytalan. A légmozgás ekkor is erős lesz, így helyenként hóátfúvások, illetve hófúvások is kialakulhatnak.

Az idokep.hu azt írja:

Csütörtökön sok lesz felettünk a felhő, többfelé várható eső, zápor, estétől néhol havas eső, a hegyekben hó is eshet. Megerősödik az északnyugati szél, viharos lökések is előfordulhatnak. Lehűlés kezdődik, már csak keleten, északkeleten lehet 10°C körüli a csúcshőmérséklet.

Pénteken eleinte keleten, északkeleten még kialakulhat csapadék, többnyire hó, a Duna-Tisza közének keleti felén havas eső, eső formájában. Nyugaton időnkénti felhősödések várhatóak.

Ezt követően vasárnapig már szárazabb, ugyanakkor az évszakhoz, az átlaghoz képest hűvösebb időre van kilátás, hajnalonként fagyni fog, napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. A hét elején újra változékonyabb időnk lesz.

közösség

további frisss

lap tetejére