Téli parfüm divat: Bulgari, Armani, Dolce & Gabbana

JZS • 2012. október 25., csütörtök •
Minden személyiségtípusnak, és minden évszaknak meg van a maga illata. Legalábbis a női magazinok szerint. Mi most utánajártunk, és kiderítettük, hogy valóban így van-e. Tóth Izabella, az egyik szombathelyi drogéria üzletvezetője volt a segítségünkre ebben, aki elmondta: télen inkább a nehezebb illatok, a Bulgari, Armani, Dolce & Gabbana parfümjei a divatosak. Sokan választják az illatszert karácsonyi ajándéknak.

- Valóban léteznek őszi-téli illatok, ahogy nyáriak is. A hölgyek ennek megfelelően szokták keresni a parfümöket – meséli Tóth Izabella. A nyári illatok inkább frissek, üdék, virágosak, vagy úgynevezett földjegyű összetevővel rendelkeznek. Az őszi és a téli illatok sokkal fűszeresebb, nehezebb illatok.

A nagy énekesnők, és színésznők saját parfüm márkái – Christina Aquilera, Halle Berry, Beyoncé - általában tavaszias, virágos illatúak. Télen inkább a prémium kategóriás világmárkák – Bulgari, Armani, Dolce & Gabbana - üvegcséi a kellendőbbek, mert ezek inkább fűszeresek, így ennek az időszaknak teljesen megfelelnek. De természetesen az alacsonyabb árkategóriában is találunk kedvünkre valót a téli hónapokban is.

Fűszer ide, púder oda

Az idősebb korosztály már sokkal inkább ragaszkodik a jól bevált illatához, melyek erősebb, fűszeres, jázminos illatúak. A fiatalok még szívesen kísérleteznek, de alapvetően a friss, üde, virágos, púderes illatokat részesítik előnyben.

Ha ajándékba szánja

Karácsony környékén mindig megnő a kereslet a parfümök iránt. Közkedvelt ajándék, különösen az utolsó hetekben, mikor a vásárlók tanácstalanok az ajándékot illetően – avat be minket a részletekbe a szombathelyi üzletvezető. Tóth Izabella szerint ilyenkor sokat segít, ha jól ismerjük azt az embert, akinek az ajándékot szánjuk, mert az illatot is az ő jelleméhez kell igazítani. Egy visszafogottabb hölgynek inkább egy kevésbé fűszeres, kevésbé harsány illatot érdemes választani. De a temperamentumosabb, karakánabb embereknek nyugodtan ajándékozhatunk a fűszeresebb illatok közül is.

De ha valaki kellően előrelátó, akkor megfigyelheti, hogy mely illatokra szokta azt mondani a „célszemély”, hogy tetszik neki. Netán megdicsérte a barátnője parfümének illatát? Kérdezze meg, és írja fel a nevét! És máris biztos a siker. De ha valami újdonsággal szeretné meglepni a szeretett személyt, akkor érdemes feljegyezni a korábban használt parfümök márkáját. Ezzel a listával a markunkban ugyanis a drogéria személyzete is sokkal könnyebben tud majd ajánlani valami hasonló jellegű illatot.

Szimatra fel!

 

közösség

további frisss

lap tetejére