Szilveszterkor több lesz a sztár, mint az elvonóban

bz • 2011. december 06., kedd •
Hétköznapi – ez az első gondolatom a Szilveszter éjjel (New Year’s Eve) című év végi romantikus vígjáték beharangozó filmje után. Az aláfestésként kevert Pink dal idén tavasszal lejárt, egyedül a Bon Jovinak kiosztott két pofon adhat okot csekély izgatottságra, pedig az Ocean’s trilógiát megszégyenítő sztárparádé vár mindenkit a moziban.
Szilveszterkor több lesz a sztár, mint az elvonóban

Először a kasszafúró, Mr. Ocean (George Clooney) kalandjait is szkeptikusan fogadtam. Nem fért a fejembe, miért kell egy filmben szerepelnie Brad Pittel, Mat Damonnal, Andy Garciával stb. Az első filmben ugyanakkor – a harmadikkal ellentétben – egyértelmű lett, hogy a film főszereplője a történet és nem a sztárok kaptak valamiféle jutalomjátékot. A Szilveszter éjjel előzetese sem ígér többet egy new yorki életképnél:

Nem fognak csalódni azok, akinek tetszett a Valentin Nap, a rendező, Garry Marshall legutóbbi filmje. Több különálló, ám vékony szálakon mégis összefüggő történetet láthatunk a Szilveszter éjjelben is. A sztorik humorral fűszerezett előadása nem csak a romantikus tini szíveket dobogtatja meg. Marshall ezúttal is úgy gondolta, érdemes az elmúlt évtized minden valamire való filmcsillagját felkérni egy szerepre, közülük talán 20 el is fogadja – mondta magában – és elkészítette második sztárparádés filmjét.

Valószínűleg Sarah Jessica Parker a film főszereplője, és Jessica Biel valamint Ashton Kutcher vagy Robert De Niro és Zac Efron továbbá Halle Berry esetleg Michelle Pfeiffer netán Katherine Heigl… igazából a lényeg New York, vagy Jon Bon Jovi… A hivatalos szöveg szerint tagadhatatlanul a romantika december 31. utolsó óráinak kulcsfigurája. Ennek megfelelően a filmben várhatóan a hangos veszekedés, szélesvásznú szenvedés és könnyek után a megbocsátás, megértés és főleg a szerelem győzedelmeskedik. Mindezt az a tipikus new yorki feeling teszi még fogyaszthatóbbá. (Bemutató: 2011. december 8-án)

közösség

további frisss

lap tetejére