Pár nap és megújul a Facebook

F.B. • 2013. március 06., szerda •
Március 7-én, csütörtökön mutatja be új felületeit a nyilvánosságnak a Facebook. Régóta nem változott már a Facebook kinézete, most azonban új öltözéket kap a legnagyobb közösségi oldal. A legutóbbi újítást a Timeline-t közutálat fogadta, pár nap és meglátjuk hogy fogadja a közvélemény az üzenőfal új kinézetét.
Pár nap és megújul a Facebook

A több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkező közösségi oldal legutóbb a Graph Search közösségi kereső megoldást mutatta be. A Frisss.hu-n erről is beszámoltunk.

A szinte folyamatosan változtatott Timeline profiloldalak mellett a régóta viszonylag változatlan főoldali üzenőfal is új megjelenést kap. Teljesen átszabják az üzenőfal kinézetét a közösségi oldalon, látványosabb lesz, több reklámmal. Pletykák szerint a Facebook az iPaden debütáló, most már iPhone-ra és androidos készülékekre is elérhető Flipboard szolgált fő ihletforrásként a designerek számára tervezéskor.  A fő cél az volt, hogy látványosabb, képes, videós tartalomban gazdagabb legyen az üzenőfal, másodsorban pedig több, vagy jobban pozicionált reklámot lehessen elhelyezni rajta.

A felhasználók általában nem fogadják kitörő lelkesedéssel a facebook újjításait. A legutóbbi nagy változás a Timeline bevezetése a Facebook felhasználók körében nagy port kavart. Szinte mindenki egyből megpróbálta visszaállítani. Sokan kiismehetetlennek és bonyolultnak tartották. Egyébként kisebb változásokat a Timlen-on is észre vehetünk. A felhasználó által közzétett tartalmak jobbra, egy oszlopba tolódnak. A bal oszlopba került névjegyünk és ismerőslistánk is – ezek eddig közvetlenül a borítókép alatti dobozokban voltak, de a dobozokat teljesen eltüntette a Facebook, helyettük csak szimpla, szöveges menü lesz.

közösség

további frisss

lap tetejére