Nem lesz fehér karácsony Vas megyében

FE, BZ, MTI • 2012. december 20., csütörtök •
Egyre kisebb az esélye annak, hogy fehér karácsonynak örüljünk Vas megyében – mondta rádiónknak Pétervári Tibor az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Az ország északkeleti részén azonban 60 százalék az esélye annak, hogy fehérség lesz 24.-re.
Nem lesz fehér karácsony Vas megyében

A fehér karácsony valószínűsége az idén az ország északkeleti részén 60 százalék, másutt csak 10 százalék - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján. A legújabb előrejelzések szerint vasárnap felmelegedés várható. Pétervári Tibor az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője elmondta: pénteken még szállingózhat a hó, de hétfőre abból valószínűleg nem marad semmi. Pétervári Tibor hozzátette, a fehér karácsony egyébként is ritka jelenség. Statisztikailag mindössze a karácsonyok egynegyedén láthatunk friss havat

Az idei karácsony időjárásáról "a szokásosnál is nehezebb feladat" tényszerűen beszélni, ugyanis nagyon nagy bizonytalanságot jeleznek az időjárási modellek. Csak az ország északkeleti harmadában, esetleg a főváros térségében havazhat még az esti órákban, de a Dunántúlon már eső lesz a jellemző. Este és hétfőre virradó éjszaka helyenként ónos eső is eshet.

December 24-én, hétfőn már csak keleten lehet kevés csapadék. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben 0 fok körül vagy kicsivel az alatt alakul a csúcshőmérséklet, ott nagyobb eséllyel marad meg szentestére a vasárnap lehulló hó. Azonban másutt olvadni fog, sőt délnyugaton plusz 5 fok felett is alakulhatnak a hőmérsékleti maximumok.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére