Most az ónos eső okoz problémát Vasban

MTI, Frisss • 2013. január 20., vasárnap •
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy az ország több térségében köztük Szombathelyen is ónos eső várható, az utak csúszósakká válhatnak.

A cég vasárnap azt közölte, hogy az előrejelzések szerint váltakozó intenzitással ónos eső hullhat, a síkosságmentesítés pedig ilyenkor kevésbé hatásos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú citromsárga risasztást adott ki Vas megyére a várható gyenge ónos eső miatt.

met.hu

A főutak a csapadékos helyeken latyakosak, hókásásak, Heves közelében ónos esőtől síkos a burkolat. A dunántúli főutak nedvesek, Fertőszentmiklós és Sárvár térségében latyakosak, Szombathely közelében hóbordás, Tapolca környékén jégbordás szakaszokra kell számítaniuk az autósoknak.

A mellékutak a Dunántúlon hókásásak, a letaposott hótól vagy jégbordától síkosak. Az Alföld középső részén és a Tiszántúlon az alsóbbrendű utak havasak, vagy latyakosak.

Közölték azt is, hogy a zrt. több mint száz munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, így a szombat reggeli 72 járhatatlan útból már csak 14 maradt; ezek felszabadításán folyamatosan dolgoznak, elzárt település nincs az országban.

közösség

további frisss

lap tetejére