Még nincs vége: visszatér a tél

Frisss • 2013. március 06., szerda •
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombatig még meleg idő lesz +17 fokos legmagasabb hőmérséklettel, vasárnaptól azonban lehűlés kezdődik. Egyre több helyen lehetnek erős mínuszok és napközben is csak 1, 6 fok valószínű.
Még nincs vége: visszatér a tél

Fotó: Zsolt Zsigmond, Forrás: realitydream.hu

A héten még kellemes tavaszi időben lesz részünk, vasárnaptól azonban lehűl a levegő, és jövő keddtől már havazás is lehet.

Csütörtökön sok felhő lesz fölöttünk, elszórtan kisebb eső is kialakulhat. Élénk, nyugaton időnként erős lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalra megszűnnek a fagyok, napközben enyhe idő, 10-18°C várható, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Pénteken több helyen kialakulhat eső, zápor, legfeljebb rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Mérsékelt lesz a légmozgás, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton melegebb, itt helyenként 17-18°C is lehet.

Szombaton még kellemes hőmérsékletű, de többnyire felhős tavaszi időben lesz részünk, de a péntekinél kisebb területen alakulhat ki eső, zápor.

Vasárnap markáns hidegfront érkezhet, így jövő hét elejére erőteljes lehűlés körvonalazódik.

Hétfőn már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmenetileg kevesebb helyen várható eső, amely északon havas esőbe, a magasabb tájakon havazásba vált át. A keleti, északkeleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 8 fok között alakul.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, havas eső, északon és nyugaton havazás is lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +7 fok között alakul.

közösség

további frisss

lap tetejére