Május első napjaiban is marad a 30 fok körüli meleg

MTI • 2013. április 28., vasárnap •
A jövő héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de több helyen lehetnek záporok, zivatarok is. A szerdai majálisra meleg, de felhős idő ígérkezik, többfelé várható csapadék is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Május első napjaiban is marad a 30 fok körüli meleg

Hétfőn sok napsütés várható, csapadék nem valószínű, de az északi országrészben többfelé megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 9 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 30 Celsius-fok között várható.

Kedden is sok napsütés várható, legfeljebb este északnyugaton, északon lehet egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, nappal általában 26-31 fokig emelkedik a hőmérséklet, de délkeleten még melegebb is lehet.

Szerdán, május elsején délen időnként, északon, északkeleten többször megnövekszik a felhőzet, és itt helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A leghidegebb órákban 13 és 18 fok között, napközben többnyire 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton hűvösebb lehet.

Csütörtökön a déli óráktól többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, kisebb eséllyel a Tiszántúlon. A minimumhőmérséklet 10 és 16 fok közötti valószínű, a nappali maximumok várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken nyugaton és délnyugaton kisebb eséllyel, de másutt több helyen is valószínű zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton napközben, este többször erősen megnövekszik a felhőzet, főként délen és keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Vasárnap szórványosan várható zápor, zivatar. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke szombaton és vasárnap egyaránt 11 és 16 fok között valószínű, míg a nappali maximumértékek 21 és 27 fok között alakulhatnak - olvasható az előrejelzésben.

közösség

további frisss

lap tetejére