Legyen fehér és zöld a karácsonya - egyszerre!

JZS • 2012. december 15., szombat •
No nem valami Haladás szurkolói összefogásról van itt szó, hanem arról, hogy akár környezettudatosan is készülhetünk a karácsonyra. Jönnek a tippek!

Kezdjük a takarítással. Érdemes a vegyszerek helyett citromos-alkoholos egyveleggel ablakot pucolni. A vízkőoldót pedig cseréljük ecetre! Ez amellett, hogy lényegesen olcsóbb, a szagok semlegesítésére is kiválóan alkalmas. Függönyök fehérítésre jó szolgálatot tesz a hideg vizes, szódabikarbónás áztatás. A kiselejtezett holmikat pedig gyűjtsük szelektíven, nem kerül semmibe, mégis egy jó cselekedet karácsony előtt. Hátha a „Jézuska” értékeli majd.

Már azzal sokat teszünk környezetünkért, ha csak néhány vegyszert lecserélünk

A csomagolásnál szintén lehetünk kreatívak! Nem ciki korábban kapott ajándéktasakba tenni a meglepetéseket. Csak a korábbi címkét vegyük le róla, mert okozhat kellemetlen perceket. Ahogy újrahasznosított papírba is burkolhatjuk a szeretet csomagokat! Egy jó kis masni, vagy valamilyen különleges díszítés igazán feldobja!

Frappáns kis kártyák is készíthetők - újrahasznosítva

És a már sokat hangoztatott gondolat: ha teheti válasszon földlabdás fenyőt, vagy ha nem bánja, vásárolhat műfenyőt – bár azt nem vitatjuk, hogy az veszít egy picit a varázsából. Ellenben nem hullajtja leveleit, nem kell befaragni, és egyszeri beruházással jó pár évre megoldódik a fenyőfa-vásárlási mizéria. Végső soron, ha mindenképp vágott fenyőt vesz, gondoljon a rászorulókra, és ajánlja fel tűzifának!

Sajnos a fehér karácsony már kicsit keményebb dió... De reméljük, az égiek tesznek róla, hogy hópelyhes esténk legyen karácsonykor!

közösség

további frisss

lap tetejére