Körkép: A garzonlakásokat keresik Szombathelyen

FE • 2013. január 08., kedd •
Garzont már 3 millióért is kapni Szombathelyen, a nagyobb házaknak azonban megkérik az eladók az árát. Albérletet találni jelenleg nagyon nehéz, viszont a nagyobb „luxus” bérlemények ismét keresettek a környéken. Béry Ernő, ingatlanközvetítő mesélt a frisss.hu-nak a vasi lakáspiac jelenlegi helyzetéről.
Körkép: A garzonlakásokat keresik Szombathelyen

A legolcsóbb lakások már 3-3,5 millió forintól indulnak Szombathelyen, ezek általában garzon vagy 1 szobás lakások. Ezek az olcsóbb ingatlanok általában közös udvarral rendelkeznek és udvari lakások. Ennyire olcsón természetesen azért árulják őket, mert felújításra szorulnak – kezdi a beszélgetést Béry Ernő szombathelyi ingatlanközvetítő.

-A normál társasházi garzonok és egyszobásak 4,5-5 millió forint környékén vannak Szombathelyen, például az oladi lakótelepen, vagy a Pázmányon. A garzonból leginkább az olyan lakásokat keresik amelyeknek alacsony a fenntartása. A távfűtétes lakásokat nem annyira részesítik előnyben ez igaz a nagyobb lakásokra is a magas rezsiköltségek miatt. A kereslet nem nagy de azért van érdeklődés a 2 szobástól az 50-60 négyzetméteres lakásokig bezárólag. Ezek a lakások olyan 7 és fél millióig vannak -ecseteli az ingatlanos.

- A családi házaknál is a 10 millió körülieket keresik, de ha lehet még ennél is olcsóbban szeretnének venni, amire közben azért néha van is lehetőség, természetesen ezeket is fel kell újítani. Természetesen ezeknél a házaknál az árat az is nagyban meghatározza, hogy melyik környéken van az ingatlan – mondja Béry Ernő, aki hozzá teszi a nagyobb értékű és méretű házakra nincs nagy érdeklődés.

-Ami az albérleteket illeti, szinte mindent keresnek a garzontól a családi házakig bezárólag és nem csak Szombathelyen, hanem a környező településeken is. Főleg a határ közelében, mivel sokan az ország másik részéből jönnek ide és Ausztriában vállalnak munkát, de a lakhatást itt oldják meg, a bérleti díjak 30 ezer forinttól indulnak a nagyméretű házak, amik minőségben is megfelelőek, akár 150 ezer forintba is kerülhetnek. A kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat, így nem könnyű most albérletet találnia annak, akinek sürgős -emeli ki az ingatlanos.

közösség

további frisss

lap tetejére