Könnyfakasztó drum and bass

JZS • 2013. május 01., szerda •
Adott egy fiatalember, akinek élete példaértékű, és adott egy drum and bass banda, akik kivételesen tehetségesek. A Frisss FM 97.7 büszke arra, hogy az újdonságok közül is a legkiválóbbakat veszi fel játszási listájára. De a Rudimental új klipje, a Waiting all night annyira megdöbbentő, megkapó, és egyben szívbemarkoló is, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül.

Már a Feel the love is egy meglehetősen szokatlan videoklippel jött ki, így nem lepődtünk meg rajta, hogy ezúttal is nagyot dobtak a srácok. De akkor nézzük kikről is van szó. A Rudimental 2010-ben alakult. Négy brit fiatalemberből áll, akik meglehetősen eltérő érdeklődéssel bírnak. Van köztük akusztikus zenész, DJ, és író is – így alakulhatott ki az az egyedi „rudimentalos” hangzás, amiben az élő hangszereket a drum and bassszel ötvözik.

Hétfőn jelent meg első nagylemezük Home címmel, amiről a legfrissebb kislemez a Waiting all night. Az internetezők már most szívükbe zárták a videoklipet, és ezzel együtt a dalt is, mert egy nem mindennapi történetet mesélnek el a srácok vele. A klip gyanánt felhasznált „mini-dokumentumfilm” egy San Francisco-i BMX bajnok, Kurt Yeager igaz történetét meséli el. 2006-ban a sportoló balesetet szenvedett és amputálni kellett a lábát. Az ezt követő időszakot, a felépülést, a kínkeserves rehabilitációt, a lelki hullámhegyeket és völgyeket mutatja be a videó. A dolog érdekessége, hogy az összes karaktert profi BMX-esek alakítják, akik egyben Kurt igazi barátai is. Ne féljenek megnézni, higgyék el, ez az idei év egyik, vagy talán legjobb videoklipje! A dal sikeréhez vitathatatlanul hozzájárult Ella Eyre a maga fantasztikus hangszínével is, ami szintén szót érdemel!

A rajongók számára is van egy jó hírünk: a srácok május 17-én hazánkba látogatnak - a Pannónia Fesztiválon, Szántódpusztán fognak fellépni.

közösség

további frisss

lap tetejére