Kávé, csocsó, grillparti a templom mellett

sklara. • 2012. április 11., szerda •
Látványos munka zajlik Oladon, a lakótelep Batthyányi-Strattmann Lászlóról elnevezett templománál. Az egyházi épület bővül: fél éven belül egy közösségi egységet húznak fel az udvarra. Gaál Sándor plébános örömmel jelezte: végre igazi baráti összejövetelek helyszíne lehet a katolikus templom!
Kávé, csocsó, grillparti a templom mellett

Amikor egy évtizede a modern, impozáns templomot megépítették, terveztek egy beltéri „játszószobát” is – itt helyet kapott a csocsóasztal, számtalan társasjáték, babák, mackók, és egy pingpong asztal is. A fiatalok gyakran járnak ide, nyugalmas és hangulatos baráti összejövetelekre ad alkalmat a terem, és az eső elől is bemenekülhetnek ide a gyerekek. A hely szellemének köszönhetően valóban kulturált közösség jött létre itt.

 

Középen látszik már a széles utcai bejárat kerete

Ám a játék gyakran hangos, és az esti mise is bezavar – a fiatalok a szentmise alatt csendre kényszerülnek, hiszen az áhítatra aligha előnyösen hat például a pingpong pattogása... Ezért aztán az évek során eleve erre szánt adományból most végre megépülhet a templomhoz szervesen csatlakozó melléképület. Az új közösségi épület mintegy 41 millió forintba kerül, és ehhez a plébánia semmilyen egyéb (uniós, állami, stb.) támogatást nem kapott – hangsúlyozta Gaál Sándor atya. A plébános elmondta, hogy az egyébként is élő, oladi lakótelepi-közösségnek a panelházak között nincs lehetősége szabadtéri összejövetelekre sem, az új közösségi tér erre is lehetőséget nyújt. Templom ide vagy oda, itt igenis lehet grillsütést, sörös-kávés beszélgetős esteket szervezni! Ez is hozzátartozik a plébánia közösségének mindennapjaihoz – és a baráti találkozók kultúrált módjában itt nem kételkedhetnek – hangsúlyozta az atya.

Eddig a temlom felső részében játszhattak a fiatalok

A modern szerkezetű, impozáns épület multifunkciós: a távirányítóval szétválasztható tér két helyiséggé alakítható, így egyszerre több csapat is helyet kaphat benne, akár civil szervezetek, baráti körök is. A mintegy 100 ember befogadására képes teremben lehetőség lesz mozizásra, színielőadások megtekintésére, ünnepségek megtartására is. Sőt, az épület egyik része nyitott, így szabadtéri programokat is szervezhetnek a templomkertben.

A kerti partikat ezen az udvaron tartják majd - jobbra a nyitott oldalú helyiség

Az új közösségi épület október 13-ára, vagyis a Batthyányi-Strattmann László templom búcsújára készül el.

közösség

további frisss

lap tetejére